Fals risotto de quinoa

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Fals risotto de quinoa
  • (per a 2 persones)
  • 120 g de quinoa
  • 1 cullerada de pesto
  • 80 g de llenties pardines
  • 1 coliflor
  • 1 manat de bledes
  • 1 tall de bacallà
  • 1 l de fumet blanc

PREPARACIÓ

1. Esbandim bé la quinoa: per fer-ho, la posem en una colador i l'esbandim sota l'aixeta.

2. Posem una cassola al foc amb una mica d'oli.

3. Tallem les penques de bledes ben petites.

4. Trinxem ara la tija de coliflor, la fem ben petita.

5. Quan l'oli sigui calent, comencem a enrossir la coliflor i les penques de les bledes que acabem de tallar.

6. Tan bon punt ho tinguem dauradet, hi afegim la quinoa. Ho removem una mica.

7. La llentia pardina no necessita remull, i el temps de cocció és exactament igual al de la quinoa. Quan tinguem la quinoa lleugerament daurada, hi afegim les llenties (calculem uns 80 g de llenties per 120 g de quinoa).

8. Hi afegim ara gairebé tot el brou de cop, però ens en guardarem una mica. Fem que arrenqui el bull. Ho tindrem al voltant de 15- 20 minuts fent xup-xup, perquè no se'ns rebentin les llenties. Veureu que quan la quinoa bull es torna translúcida.

9. Separem uns brots de coliflor i els afegim a la cassola.

10. Piquem les fulles de bledes: les ajuntem totes i en fem com un caneló. Primer el tallem longitudinalment, i després el girem per tallar-lo transversalment i trinxar les bledes molt petites.

11. Hi afegim, ara, una culleradeta de pesto, que ens funcionarà com la clàssica picada i ens hi donarà una potència aromàtica.

12. Hi tirem en aquest moment les fulles de bledes, perquè es coguin un minutet.

13. Marquem dos talls de bacallà a la planxa.

14. Ja podem emplatar: el tros de bacallà en un costat i, a l'altre, la quinoa. Hi tirem un raig d'oli, a tot plegat. Esperem que us agradi!