Espaguetis vegetals amb pesto

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    En aquesta recepta les verdures es presenten d'una manera molt original, en forma d'espaguetis. Pot ser una bona manera d'introduir aquest grup d'aliments en nens.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 pastanagues

    1 carbassó

    1 moniato

    1 api   

    1/2 col

    1/2 manat de bledes

     

    PER A LA SALSA

    1 grapat de nous

    1 grapat de pinyons     

    1 gra d'all

    1 bitxo

    1 cullerada de salsa de soja

    50g d'ametlla torrada

    50g de crostons de pa fregits i salats

    julivert

    alfàbrega    

    gingebre

    oli OVE

    sal

PREPARACIÓ

  1. Posem 500 g d'oli d'oliva verge extra en un pot que pugui anar al foc. Hi afegim un gra d'all aixafat, un bitxo partit per la meitat i un tros de gingebre ratllat, segons el gust de cadascú. Si tenim el gingebre pelat i congelat, serà molt més fàcil de ratllar. Ho deixarem confitar 10 minuts a foc mitjà. Passat aquest temps, el colem i deixem refredar a temperatura ambient.
  2. Posem aigua en una olla grossa. La tapem i fem que bulli.
  3. Preparem un bol gros amb aigua i gel. Ens servirà per tallar la cocció de les verdures.
  4. Pelem el moniato (uns 175 g), el tallem amb forma d'espaguetis i l'escaldem durant 3 minuts. Passat aquest temps, el posem al bol d'aigua i gel per tallar-ne la cocció.
  5. Pelem l'api (uns 100 g) per treure'n la part fibrosa, en fem tiretes en forma d'espaguetis, l'escaldem durant 2 minuts i mig. Passat aquest temps, el posem al bol d'aigua i gel per tallar-ne la cocció.
  6. Netegem les pastanagues (uns 150 g), en fem espaguetis i les escaldem durant 2 minuts i mig. Passat aquest temps, les posem al bol d'aigua i gel per tallar-ne la cocció.
  7. Agafem mitja col (uns 250 g), la tallem en forma d'espagueti i l'escaldem durant 2 minuts. Passat aquest temps, la posem al bol d'aigua i gel per tallar-ne la cocció.
  8. Netegem el carbassó (uns 220 g), el tallem en forma d'espaguetis i l'escaldem durant uns 30 segons. Passat aquest temps, el posem al bol d'aigua i gel per tallar-ne la cocció.  
  9. Traiem i reservem la penca de la bleda per una altra reserva. En netegem les fulles, les tallem en forma d'espaguetis i les posem en un altre bol ben gros.
  10. Escorrem bé la resta de vegetals i els ajuntem a les bledes.
  11. Torrem un grapat de pinyons a una paella sense oli, a foc baix. Els fem suar sense que arribin a cremar, just que deixin anar els olis.
  12. Posem un grapat de nous en un pot de batedora, juntament amb una cullerada de salsa de soja, un grapat de julivert tallat, un grapat d'alfàbrega, els pinyons torrats i una mica de l'oli confitat. Com que l'oli és picant, aneu-ne afegint segons el gust i la textura que desitgeu.
  13. Piquem, en un morter, 50 g d'ametlla torrada i salada, juntament amb 50 g de crostons de pa fregits i salats. Hi afegim un polsim de sal, al gust de cadascú.
  14. Servim els espaguetis vegetals al fons del plat. Damunt, hi posem un parell de cullerades de pesto, la picada d'ametlles i crostons, i ho acabem amb una mica de pebre blanc. És un plat per menjar fred.
Anar al contingut