Entrepà de cua de bou

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Felip Llufriu
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Roca Bar, Barcelona
  • Dieta: Per a esportistes

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 cua de bou
  • 1 l de vi negre
  • aigua
  • 2 pastanagues
  • 2 cebes
  • 2 porros
  • farina
  • sal, pebre i oli
  • 1 brioix
  • cebes envinagrades

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu la cua, enfarineu-la i marqueu-la en una cassola amb una mica d'oli fins que es dauri.

Mentrestant, talleu les verdures mal tallades, afegiu-les totes alhora a la cassola amb la cua i deixeu-les enrossir una mica. Seguidament, poseu-hi el vi negre, cobriu-ho d'aigua i deixeu-ho estofar 5 hores a foc lent.

A continuació, desosseu la cua, reserveu-la, coleu el suc que ha quedat, aboqueu-lo en un cassó i deixeu-lo reduir fins que agafi una textura una mica més espessa, durant uns 20 minuts. Després, retireu el cassó del foc i barregeu la salsa reduïda amb la carn de la cua.

Tot seguit, obriu el brioix per la meitat, buideu-lo una mica de la molla, ompliu el brioix amb la carn sucosa de la cua de bou, afegiu-hi les cebes envinagrades i escalfeu el brioix en una sandvitxera.

I ja per acabar, ja podeu emplatar l'entrepà.