Cua de bou amb mantellina

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Adelf Morales
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cinc Plats, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    El bou és una de les carns amb més quantitat de ferro, i junt amb la botifarra negre fa que sigui un plat idoni per a persones que pateixen anèmia ferropènica.

INGREDIENTS

  • 1 kg de cua de bou
  • 1 pastanaga
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 l de vi negre
  • 2 cullerades de salsa de tomàquet
  • 1 l d'aigua
  • 4 fulls de mantellina
  • 1 cullerada de salsa de soja
  • farigola i romaní
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • per a la guarnició:
  • puré de patates
  • botifarra negra

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu l'all laminat, la ceba, el porro i la pastanaga, tot tallat a dauets.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli fregiu la cua de bou, ja salpebrada i tallada a rodanxes. Quan estigui daurada, poseu-la al cassó de les verdures juntament amb la salsa de tomàquet, el vi negre i una mica de sal i deixeu-ho coure durant 30 minuts. Després, afegiu-hi l'aigua, la soja, la farigola i el romaní i deixeu-ho coure tot junt durant dues hores. Seguidament, coleu la salsa, reserveu-la i reserveu també la cua de bou en un plat.

A continuació, cobriu un motllo amb la mantellina, ompliu-lo amb la cua de bou desossada, emboliqueu-ho amb la mantellina, deixeu-ho reposar 20 minuts a la nevera, desemmotlleu-ho i salteu-ho en una paella amb una mica d'oli. Quan estigui dauradet, poseu-ho en una safata i deixeu-ho coure al forn durant 15 minuts a 180 graus.

Tot seguit, poseu la botifarra en una safata, feu-li uns talls amb un ganivet, amaniu-la amb oli i sal i deixeu-la coure al forn durant 30 minuts a 180 graus. Després, talleu-la a rodanxes, poseu-la en un bol juntament amb el puré de patata i aixafeu-ho tot bé.

I ja per acabar, emplateu el puré de patata i botifarra al centre del plat, poseu-hi la cua de bou a sobre i salseu-ho tot amb la salsa de la cocció.