Empedrat de mongetes i melva

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El bulb del fonoll és una hortalissa molt lleugera, rica en fibra, vitamines i minerals.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 150 g mongeta de Santa Pau

    1 conserva grossa de melva

    1 tija d'api grossa

    1 ceba tendra

    2 tomàquets pebrot

    1 bulb de fonoll

    1 ou

    1 gra d'all

    Ous de verat en conserva

    Avellanes torrades sense sal

    Brins de safrà

    Romaní

    Vinagre de poma

    Oli OVE

    Pebre negre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem a hidratar 150 grams de fesols de Santa Pau durant tota la nit. Un cop hidratats, els colem i els passem a una olla de pressió.
  2. Cobrim els fesols amb aigua fins dos dits per sobre. Tapem i, un cop l'olla de pressió xiula, baixem el foc i coem 30 minuts. Passat aquest temps, deixarem reposar deu minuts més.
  3. Posem en un pot oli OVE, afegim una branca de romaní fresc i un gra d'all, que aixafem. Escalfem l'oli a foc mitjà-baix i mentre es va escalfant tallem per la meitat al llarg 2 tomàquets pebrot, en traiem les llavors i tallem a daus grans.
  4. Un cop l'oli està calent, sense arribar a bullir, afegim els tomàquets al pot i ho confitarem a foc baix durant 10 minuts.
  5. Farem una maionesa torrant primer uns brins de safrà en una paella. En el got batedor posem un ou, una llauna d'ous de verat en conserva amb el seu oli, afegim el safrà torrat, una mica d'oli OVE, sal, pebre negre i un raig de vinagre de poma. Ho emulsionem anant afegint més oli per tenir la textura de maionesa no molt densa. Ho reservem al mateix got del batedor.
  6. Separem la part verda de la blanca d'una ceba tendra. Tallem la part blanca a brunesa i la part verda a rodelles. Ho reservem en el bol on farem l'empedrat.
  7. Separem les tiges del bulb d'un fonoll. Tallem el bulb a brunesa i l'incorporem al bol. I tallem les tiges del fonoll a rodelles i les afegim al bol amb la ceba i el fonoll. Reservem algunes fulles per a l'emplatat.
  8. Pelem i tallem a brunesa una branca d'api i la passem al bol.
  9. Remenem els vegetals i hi afegim els daus de tomàquets confitats agafats amb una aranya per evitar que hi passi massa oli.
  10. Escorrem els fesols de Santa Pau cuits i els incorporem al bol. Ho barregem tot bé.
  11. Afegim la maionesa al bol i ho barregem de nou fent que quedi ben distribuïda. Rectifiquem de sal i pebre.
  12. Fem una picada amb unes avellanes torrades, que piquem al morter, i ho reservem.
  13. Emplatem posant una ració d'empedrat en un plat, filet de melva en conserva per sobre, i una mica d'avellanes picades i unes fulles de fonoll. I ja ho tenim.
Anar al contingut