Pastís de truita

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Doli Bertran (Relacions públiques de Canet de Mar)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per al sofregit:
  • 1 ceba grossa
  • 1 kg de tomàquet madur
  • sal
  • pebre
  • orenga
  • 1 polsim de sucre
  • oli d'oliva
  • Per a les truites:
  • 7 ous
  • 150 g de mongetes cuites
  • 50 g botifarra negra
  • 1 plàtan
  • 150 g de pèsols
  • 1 ceba tendra
  • 1 albergínia
  • 2 rodanxes de pinya (pot ser en conserva)
  • oli d'oliva
  • sal
  • Per acabar el plat:
  • 2 llesques de pa fregit (optatiu)

PREPARACIÓ

Per fer el sofregit, en una paella amb una oli sofregiu la ceba tallada petita durant 10 minuts. Després, afegiu-hi els tomàquets ratllats, la sal, el pebre, l'orenga i un polsim de sucre i deixeu-ho sofregir a foc mitjà durant uns 45 minuts.

Per fer la truita de botifarra i mongetes, en una paella amb una mica d'oli fregiu alhora la botifarra tallada a trossets i les mongetes durant 5 minuts i reserveu-ho en un bol.

Per fer la truita de pèsols i ceba tendra, en una paella amb una mica d'oli fregiu alhora la ceba tendra tallada en juliana i els pèsols durant 15 minuts i reserveu-ho en un bol.

Per fer la truita d'albergínia, en una paella amb oli fregiu l'albergínia tallada a daus durant uns 15 minuts, aproximadament, i reserveu-ho en un bol.

A continuació, bateu tots els ous junts en un recipient, rectifiqueu-ho de sal, repartiu aquest ou batut entre els 3 bols amb els ingredients per les truites (reserveu-ne una part per les truites dolces) i feu 3 truites amb el contingut de cada bol.

Per fer la truita de plàtan, poseu en una paella una mica de l'ou batut i el plàtan tallat a rodanxes i feu una truita.

Per fer la truita de pinya, poseu en una paella la resta d'ou batut i la pinya tallada a trossets i feu una altra truita.

Tot seguit, talleu les llesques de pa a daus i fregiu-los en una paella amb una mica d'oli.

I ja per acabar, munteu el pastís. L'ordre en què es munten les truites de sota a dalt és el següent: truita de mongeta i botifarra negra, truita de plàtan, truita de pèsols i ceba tendra, truita d'albergínia i truita de pinya. Entre truita i truita poseu-hi una capa fina de sofregit. Finalment, poseu també una capa de sofregit a sobre de l'última truita i afegiu-hi el pa fregit per sobre.