Dorada amb fonoll, pèsols i cansalada

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Enric Herce
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Palau lo mirador, Torroella de Montgrí

INGREDIENTS

  • 1 dorada de 2 kg
  • 1 kg de faves senceres
  • 1 kg de pèsols
  • 1 manat de ceba tendra
  • 150 g de cansalada empebrada
  • 1 tomàquet vermell
  • fulles de menta
  • 1 manat de fonoll
  • julivert
  • oli d'oliva
  • suc de llimona
  • sal i pebre blanc

PREPARACIÓ

Bulliu les faves i els pèsols i després refredeu-los amb aigua i gel.
Fet això passeu a preparar la guarnició. Poseu la cansalada en una safata d'anar al forn amb una mica d'oli. La cocció al forn ha de ser de 7-8 minuts a 175 graus. Ha de quedar ben cruixent. A continuació, feu un sofregit amb la cansalada viada (tallada a tires) i la ceba tendra picada. Deixeu-ho al foc fins que la ceba quedi transparent. Després afegiu-hi les faves i els pèsols i salpebreu-ho. Remeneu-ho, abaixeu el foc i deixeu que es vagi coent. Col.loqueu unes branques de fonoll en una safata d'anar al forn. Tireu-hi un raig d'oli d'oliva i poseu-hi les supremes de dorada amb una mica d'oli. La cocció al forn ha de ser a 200 graus. Per a preparar l'oli de fonoll, poseu en el pot de la batedora el suc d'una llimona, les fulles de fonoll, l'oli i les fulles de menta. Tritureu-ho i salpebreu-ho. Serviu la dorada amb el saltat de faves i cansalada. Acompanyeu-ho amb dauets de tomàquet i amb la cansalada cruixent. Regueu-ho amb l'oli de fonoll, que donarà perfum al plat.
Anar al contingut