Cocotxes de muntanya amb cloïsses

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Gerard Solís
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Racó, Sant Climent de Llobregat
  • Dieta: Sense lactosa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 20 cloïsses
  • 400 g del bolet llengua de bou
  • 100 cl d'oli d'oliva
  • 2 cullerades de farina
  • 1 got de vi blanc
  • 1 gra d'all
  • c/s julivert picat
  • 200 cl d'aigua d'espàrrecs d'una llauna
  • 200 cl d'aigua mineral

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu bé la llengua de bou, talleu-la a trossos i salteu-la en una paella amb una mica d'oli. Quan hagi perdut tota la seva aigua, afegiu-hi l'all picat i deixeu-lo sofregir. Abans que l'all agafi color, poseu-hi les cloïsses i la farina, remeneu-ho bé, incorporeu-hi el vi blanc, l'aigua mineral i l'aigua d'espàrrecs i deixeu-ho coure just fins que s'obrin les cloïsses i la salsa quedi lligada, uns dos o 3 minuts, aproximadament. Finalment, poseu-hi el julivert picat, remeneu-ho bé i, quan la salsa estigui ben lligada, retireu-ho del foc.

I ja per acabar, ja ho podeu emplatar.