Caneló de tòfona

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    4 làmines grans i fresques de caneló

    500 g de llet

    300 g de rostit de vedella

    150 g nata 35%

    70 g de fetge d'ànec semicuit

    70 g de formatge parmesà

    40 g farina 

    40 de mantega

    1 l de brou de carn

    1 tòfona d'uns 40 grams

    1 branca d'api

    2 pastanagues petites

    2 porros

    1 gra d'all

    sal

    pebre blanc

    nou moscada

    llorer

    farigola

    menuts de pollastre

    vi ranci

    oli OVE

    cibulet

PREPARACIÓ

  1. Repelem i traiem la carn de 300 g de rostit. L'esmicolem i la guardem.
  2. Rostim 1 branca d'api, 2 porros i 2 pastanagues tallades a brunesa en una cassola amb oli OVE, afegint-hi i 1 gra d'all aixafat, 1 fulla de llorer i farigola.
  3. Afegim un raig de vi ranci a la cassola i deixem evaporar l'alcohol.
  4. Afegim la carn esmicolada a la cassola.
  5. Escalfem 1 l de brou de carn.
  6. Tallem els menuts ben petits i els enrossim en una paella amb un raig d'oli OVE.
  7. Afegim sal, pebre i un raig de vi ranci a la paella. Deixem evaporar l'alcohol.
  8. Afegim a la paella 70 g de fetge d'ànec semicuit i  ho barregem.
  9. Un cop barrejat ho fiquem a la cassola.
  10. Afegim a la cassola la meitat del brou i ho deixem evaporar del tot. Ho reservem.  L'altra meitat la deixem reduir en la mateixa olla.
  11. Posem en un pot 40 g de mantega i 40 g de farina. Ho remenem i ho deixem coure durant 10 minuts.
  12. Posem a escalfar en un pot 500 ml de llet fresca i 150 ml de nata 35% i un polsim de sal.
  13. Ratllem 70 g de formatge parmesà.
  14. Aboquem la llet calenta sobre el roux tot remenant. Afegim la meitat del formatge ratllat i l'integrem. Hi afegim nou moscada ratllada i pebre blanc. Reservem.
  15. Ratllem part d'una tòfona dins la beixamel i reservem.
  16. Estirem les làmines de caneló sobre un drap humit i les farcim amb el contingut de la cassola.
  17. Posem en el fons d'una safata de forn una cullerada de beixamel, els canelons a sobre, ho napem amb la resta de beixamel i hi afegim la resta del formatge ratllat.
  18. Enfornem a 220º durant 10 minuts.
  19. Ho servim amb la tòfona ratllada per sobre, un filet de la reducció de brou i cibulet.
Anar al contingut