Calçotada amb romesco de clementines

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jaume Biarnés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fundació Alícia
  • Informació nutricional
    +Obre

    El calçot és una ceba, de tendresa i gust suau característics, que és rica en fibra, vitamines i minerals, de poc contingut energètic.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 40 calçots
  • Per al romesco de clementines:
  • Clementines
  • 30 g de liquat de Clementina
  • 3 grans d'all
  • 20 g d'oli d'oliva verge extra
  • 25 g d'avellanes torrades
  • 25 g d'ametlles torrades
  • 1 nyora
  • vinagre de poma
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, escaliveu els grans d'all al forn, a 180 graus, durant 30 minuts.

Mentrestant, poseu les nyores en remull en aigua calenta.

Per fer el suc de clementina, liqueu mitja clementina sense pelar i mitja clementina pelada.

A continuació, deixeu coure els calçots en una barbacoa de taula durant uns 15 minuts. Quan estiguin cuits, emboliqueu-los amb paper de diari de 10 en 10 i deixeu-los reposar uns minuts.

Per fer el romesco, retireu la polpa de les nyores amb una cullera, peleu els grans d'all escalivats, poseu-ho tot en un got de batedora, juntament amb el liquat de clementina, uns quants grills de clementina, les avellanes, les ametlles, el vinagre, la sal i el pebre, tritureu-ho amb el batedor i aneu afegint-hi l'oli a poc a poc perquè s'emulsioni el conjunt.

I ja per acabar, emplateu els calçots i serviu-los acompanyats del romesco de clementina.