Botifarra dolça

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas i Els Amics de les Arts
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    La botifarra dolça està elaborada amb carn magra de porc, per tant és un aliment que principalment aporta proteïnes, ferro i vitamines del grup B. A diferència d'altres botifarres conté sucre.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    2 botifarres dolces de l'Empordà

    2 pomes Golden o de Girona

    250 g de vi ranci

    80 g de panela

    2 coques de vidre

    anís dolç

    canonet de canyella

    llimona

PREPARACIÓ

 

  1. Posem les botifarres en una paella a foc mitjà amb un raig d'oli OVE de l'Empordà. Punxem les botifarres per evitar que es rebentin.
  2. Un cop s'hagin fet una mica, les traiem i les reservem en un plat.
  3. Pelem les pomes i les tallem a la mida de mossegada. Les posem a la paella on hem començat a fer les botifarres. Les deixem coure 10 minuts.
  4. Hi afegim sucre, canyella, unes quantes gotes de llimona i la pell, un raig d'anís i un altre de vi ranci.
  5. Un cop la poma sigui cuita, trigarà uns 10 minuts, hi afegirem la botifarra que haurem tallat en tres o quatre trossos.
  6. Traiem la botifarra i la poma i deixem reduir la salsa.
  7. Ho servim amb coca de vidre, poma per sobre la botifarra i la salsa reduïda.
Anar al contingut