Botifarra dolça
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas i Els Amics de les Arts
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
La botifarra dolça està elaborada amb carn magra de porc, per tant és un aliment que principalment aporta proteïnes, ferro i vitamines del grup B. A diferència d'altres botifarres conté sucre.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 botifarres dolces de l'Empordà
2 pomes Golden o de Girona
250 g de vi ranci
80 g de panela
2 coques de vidre
anís dolç
canonet de canyella
llimona
PREPARACIÓ
- Posem les botifarres en una paella a foc mitjà amb un raig d'oli OVE de l'Empordà. Punxem les botifarres per evitar que es rebentin.
- Un cop s'hagin fet una mica, les traiem i les reservem en un plat.
- Pelem les pomes i les tallem a la mida de mossegada. Les posem a la paella on hem començat a fer les botifarres. Les deixem coure 10 minuts.
- Hi afegim sucre, canyella, unes quantes gotes de llimona i la pell, un raig d'anís i un altre de vi ranci.
- Un cop la poma sigui cuita, trigarà uns 10 minuts, hi afegirem la botifarra que haurem tallat en tres o quatre trossos.
- Traiem la botifarra i la poma i deixem reduir la salsa.
- Ho servim amb coca de vidre, poma per sobre la botifarra i la salsa reduïda.