Botifarra dolça amb poma

INGREDIENTS

  • 4 botifarres dolces
  • 3 pomes reinetes
  • oli d'oliva i llard de porc
  • 1 pela de llimona
  • 1 branca de canyella
  • aigua
  • 1 dl de garnatxa o moscatell

PREPARACIÓ

1. Punxeu les botifarres per evitar que es rebentin durant la cocció.

2. Daureu-les lleugerament en una cassola de terrissa amb una barreja de llard i oli d'oliva.

3. Doneu-les-hi la volta i afegiu l'aigua, la pela de llimona, la branca de canyella i el moscatell. Han de quedar ben cobertes.

4. Deixeu coure poc a poc a fi que el suc es caramel·litzi.

5. A mitja cocció, afegiu les pomes pelades i tallades a octaus, deixant que coguin conjuntament amb les botifarres perquè els dos productes es vagin incorporant i els sabors quedin ben lligats.

6. Serviu les botifarres calentes, acompanyades amb un tall de pa de pagès, abans de les postres.



Comentari

La botifarra dolça és una preparació típicament gironina. Es pot menjar senzillament fregida, rostida al forn, feta a la brasa, o de la manera més tradicional, cuita amb poma. Hi ha un plat semblant a l'Empordà, el relleno. Es tracta d'una poma farcida de carn picada i rostida, que es menja com a postres.