Asmarris amb verats o guillems

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Morros
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Morros, Torredembarra

INGREDIENTS

  • 4 verats o 8 guillems
  • 1 tomàquet escalivat o fregit
  • 4 grans d'all
  • 1 llesca de pa fregit
  • pebre vermell
  • sal
  • oli d'oliva
  • 1 gotet de vi negre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu oli en una cassola i fregiu els alls fins que quedin ben negres.
Tot seguit, poseu-los en un morter, afegiu-hi sal i tritureu-ho. Incorporeu-hi el pa fregit, el pebre vermell i torneu-ho a triturar. Finalment, afegiu-hi el vi. Després, poseu oli en una cassola i tapeu-la perquè l'oli estigui ben calent. Incorporeu-hi la picada i remeneu-ho. Afegiu-hi l'aigua bullint i el guillems o verats, tapeu-ho i deixeu-ho coure uns 5 o 6 minuts. Emplateu-ho.