Arròs negre amb calamarsets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Esteve Camps
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Troballa, Sant Julià de Vilatorta, Vic
- Informació nutricional -Obre
Aquesta elaboració es rica en calci i en vitamina D que regula els nivells de calci promovent la seva l'absorció intestinal i contribuint a la mineralització òssia.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 300 g d'arròs bomba
- 1 ceba de Figueres grossa
- 1/2 kg de calamarsets
- 1 l de fumet
- formatge de Parma ratllat
- mantega
- fulles d'alfàbrega
- oli d'oliva
- sal i pebre
- tinta de calamar
PREPARACIÓ
Per fer l'oli d'alfàbrega, poseu a la Thermomix l'oli d'oliva, l'alfàbrega, la sal i el pebre i tritureu-ho bé.
A continuació, poseu en un cassó el fumet i una mica de tinta de calamar i deixeu-ho escalfar.
Mentrestant, en una cassola amb una mica de mantega sofregiu la ceba picada. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi l'arròs i deixeu-ho sofregir un parell de minuts més. Després, poseu-hi la resta de tinta de calamar, remeneu-ho bé, afegiu-hi el fumet calent i deixeu-ho coure tot junt durant 15 minuts.
Tot seguit, retireu la cassola del foc, poseu-hi la mantega i el formatge de Parma i remeneu-ho bé.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu els calamarsets ja salpebrats.
I ja per acabar, emplateu l'arròs, poseu-hi els calamarsets a sobre i guarniu el plat amb una mica d'oli d'alfàbrega.
A continuació, poseu en un cassó el fumet i una mica de tinta de calamar i deixeu-ho escalfar.
Mentrestant, en una cassola amb una mica de mantega sofregiu la ceba picada. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi l'arròs i deixeu-ho sofregir un parell de minuts més. Després, poseu-hi la resta de tinta de calamar, remeneu-ho bé, afegiu-hi el fumet calent i deixeu-ho coure tot junt durant 15 minuts.
Tot seguit, retireu la cassola del foc, poseu-hi la mantega i el formatge de Parma i remeneu-ho bé.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu els calamarsets ja salpebrats.
I ja per acabar, emplateu l'arròs, poseu-hi els calamarsets a sobre i guarniu el plat amb una mica d'oli d'alfàbrega.