Arròs negre amb calamarsets

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Esteve Camps
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Troballa, Sant Julià de Vilatorta, Vic
  • Informació nutricional
    +Obre

    Aquesta elaboració es rica en calci i en vitamina D que regula els nivells de calci promovent la seva l'absorció intestinal i contribuint a la mineralització òssia.

INGREDIENTS

  • 300 g d'arròs bomba
  • 1 ceba de Figueres grossa
  • 1/2 kg de calamarsets
  • 1 l de fumet
  • formatge de Parma ratllat
  • mantega
  • fulles d'alfàbrega
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • tinta de calamar

PREPARACIÓ

Per fer l'oli d'alfàbrega, poseu a la Thermomix l'oli d'oliva, l'alfàbrega, la sal i el pebre i tritureu-ho bé.

A continuació, poseu en un cassó el fumet i una mica de tinta de calamar i deixeu-ho escalfar.

Mentrestant, en una cassola amb una mica de mantega sofregiu la ceba picada. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi l'arròs i deixeu-ho sofregir un parell de minuts més. Després, poseu-hi la resta de tinta de calamar, remeneu-ho bé, afegiu-hi el fumet calent i deixeu-ho coure tot junt durant 15 minuts.

Tot seguit, retireu la cassola del foc, poseu-hi la mantega i el formatge de Parma i remeneu-ho bé.

Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu els calamarsets ja salpebrats.

I ja per acabar, emplateu l'arròs, poseu-hi els calamarsets a sobre i guarniu el plat amb una mica d'oli d'alfàbrega.