Arròs de perdiu amb múrgoles
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marcel Cardona
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hostal Restaurant Cal Fuster, Serrateix
INGREDIENTS
- 2 perdius netes
- 300 g d'arròs
- 1 all
- 1 porro
- 2 tomàquets de penjar
- 1/2 got de vi ranci
- 32 múrgoles
- cibulet
- romaní
- sal i oli
- Per al brou de perdiu i múrgoles:
- les carcasses de les 2 perdius
- aigua mineral
- 100 g de porros
- 125 g de costella de porc
- 100 g de peus de porc
- 100 g de ceba torrada
- 25 g de pastanaga
- 75 g de tomàquets madurs
- 1 gra d'all
- julivert
- 100 g dels peus de les múrgoles
- 25 g d'oli
PREPARACIÓ
Per començar, feu el brou de perdiu i múrgules amb els ingredients indicats de la manera tradicional.
Mentrestant, marqueu en una paella amb oli els pits de les perdius durant 3 minuts i retireu-los.
Seguidament, marqueu les cuixes de les perdius durant 6 minuts i reserveu-les. A continuació, a la mateixa paella on haureu marcat la perdiu, afegiu-hi l'all picat, una mica d'oli i el porro picat.
Quan agafi una mica de color, incoporeu-hi el tomàquet picat i remeneu-ho. Quan el tomàquet hagi perdut l'aigua, afegiu-hi el vi ranci. Quan el vi s'hagi evaporat, afegiu-hi les múrgoles, les cuixes de perdiu i l'arròs.
Remeneu-ho bé fins que l'arròs canviï de color, després tireu-hi la sal i el brou calent de perdiu i les múrgoles.
Remeneu-ho un últim cop i deixeu-ho coure entre 12 i 15 minuts. Un cop l'arròs estigui al punt, incoporeu-hi els pits de perdiu i el cibulet picat, i ja podreu emplatar-ho.
Mentrestant, marqueu en una paella amb oli els pits de les perdius durant 3 minuts i retireu-los.
Seguidament, marqueu les cuixes de les perdius durant 6 minuts i reserveu-les. A continuació, a la mateixa paella on haureu marcat la perdiu, afegiu-hi l'all picat, una mica d'oli i el porro picat.
Quan agafi una mica de color, incoporeu-hi el tomàquet picat i remeneu-ho. Quan el tomàquet hagi perdut l'aigua, afegiu-hi el vi ranci. Quan el vi s'hagi evaporat, afegiu-hi les múrgoles, les cuixes de perdiu i l'arròs.
Remeneu-ho bé fins que l'arròs canviï de color, després tireu-hi la sal i el brou calent de perdiu i les múrgoles.
Remeneu-ho un últim cop i deixeu-ho coure entre 12 i 15 minuts. Un cop l'arròs estigui al punt, incoporeu-hi els pits de perdiu i el cibulet picat, i ja podreu emplatar-ho.