Arròs de perdiu amb múrgoles

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marcel Cardona
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hostal Restaurant Cal Fuster, Serrateix

INGREDIENTS

  • 2 perdius netes
  • 300 g d'arròs
  • 1 all
  • 1 porro
  • 2 tomàquets de penjar
  • 1/2 got de vi ranci
  • 32 múrgoles
  • cibulet
  • romaní
  • sal i oli
  • Per al brou de perdiu i múrgoles:
  • les carcasses de les 2 perdius
  • aigua mineral
  • 100 g de porros
  • 125 g de costella de porc
  • 100 g de peus de porc
  • 100 g de ceba torrada
  • 25 g de pastanaga
  • 75 g de tomàquets madurs
  • 1 gra d'all
  • julivert
  • 100 g dels peus de les múrgoles
  • 25 g d'oli

PREPARACIÓ

Per començar, feu el brou de perdiu i múrgules amb els ingredients indicats de la manera tradicional.
Mentrestant, marqueu en una paella amb oli els pits de les perdius durant 3 minuts i retireu-los.

Seguidament, marqueu les cuixes de les perdius durant 6 minuts i reserveu-les. A continuació, a la mateixa paella on haureu marcat la perdiu, afegiu-hi l'all picat, una mica d'oli i el porro picat.

Quan agafi una mica de color, incoporeu-hi el tomàquet picat i remeneu-ho. Quan el tomàquet hagi perdut l'aigua, afegiu-hi el vi ranci. Quan el vi s'hagi evaporat, afegiu-hi les múrgoles, les cuixes de perdiu i l'arròs.

Remeneu-ho bé fins que l'arròs canviï de color, després tireu-hi la sal i el brou calent de perdiu i les múrgoles.

Remeneu-ho un últim cop i deixeu-ho coure entre 12 i 15 minuts. Un cop l'arròs estigui al punt, incoporeu-hi els pits de perdiu i el cibulet picat, i ja podreu emplatar-ho.
Anar al contingut