Arròs caldós amb galeres

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Gregori Ferrer (advocat de Sitges)
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Nou-Cents
  • Informació nutricional
    +Obre

    Les galeres, igual que altres crustacis, són rics en greixos del tipus poliinsaturat, aporten proteïnes de bon valor, poques calories i interessants continguts de vitamines i minerals.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 5 tasses de cafè d'arròs de gra rodó
  • 5 tasses de cafè de fumet de peix
  • 12 galeres
  • 2 sípies mitjanes (i la seva melsa)
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 c/c de carn de nyora
  • 2 alls
  • oli d'oliva verge
  • sal i un polsim de sucre
  • Per al fumet de peix:
  • peix de roca
  • 1 cullerada sofregit de tomàquet i ceba
  • 3 c/c de polpa de nyora
  • 4 alls
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per fer el fumet, en una olla amb oli fregiu quatre grans d'all esclafats i amb la pell. Quan estiguin daurats, afegiu-hi la polpa de nyora, el sofregit i el peix de roca i deixeu-ho coure una estona. Quan el peix estigui mig cuit, cobriu l'olla amb aigua, tapeu-la i, quan xiuli, compteu 5 minuts, retireu-la del foc i coleu el fumet.

A continuació, en una cassola amb oli calent fregiu un parell de grans d'all aixafats. Quan estiguin daurats, retireu-los de la cassola, poseu-hi les galeres i fregiu-les uns minutets. Quan també estiguin dauradetes, retireu-les de la cassola, abaixeu el foc, poseu-hi el tomàquet, pelat i tallat a dauets, afegiu-hi un polsim de sal i de sucre i deixeu-lo sofregir. Tot seguit, incorporeu-hi la polpa de nyora i la melsa de la sípia, remeneu-ho i deixeu-ho coure durant uns 3 minuts. Després, poseu-hi la sípia tallada a daus i l'arròs, remeneu-ho bé, rossegeu l'arròs una estona, incorporeu-hi les galeres i continueu rossejant una estona més. Finalment, apugeu el foc, aboqueu-hi el fumet i deixeu-ho coure a foc viu durant 20 minuts.

I ja per acabar, ja podeu emplatar l'arròs amb les galeres.