Amanida amb roses

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Iolanda Bustos
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Calèndula, Girona
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els albercocs son una fruita molt rica en betacaroté, substancia que, un cop dins el cos, es transforma en vitamina A, essencial pel bon estat de la pell.

INGREDIENTS

  • 300 g de fulles de diferents herbes i enciams silvestres (corn de cérvol, malva, fonoll, etc.)
  • 4 albercocs grossos
  • 200 g de formatge cremós de cabra o recuit de cabra
  • 100 g de pètals de rosa
  • 50 g de llavors de rosella
  • oli d'oliva
  • vinagre de poma
  • sal
  • pebre rosa
  • Ingredients per a l'aigua de poma:
  • 1 l d'aigua
  • 4 pomes
  • 1 llimona
  • Ingredients per a l'aigua de roses:
  • 250 g de roses (amb el calze inclòs)
  • 1 l d'aigua
  • Ingredients per a la gelea:
  • 500 g de sucre
  • 1/2 l d'aigua de roses
  • 1/2 l d'aigua de pomes

PREPARACIÓ

Per fer l'aigua de roses, poseu en un pot l'aigua i les roses, tapeu el pot i deixeu-lo durant 24 hores a sol i serena.

Per fer l'aigua de poma, poseu en un cassó l'aigua, les pomes tallades a quarts, amb els cors i tot, i la llimona tallada per la meitat i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Per fer la gelea, poseu en un cassó l'aigua de poma colada, l'aigua de roses colada i el sucre i deixeu-ho coure durant 15 minuts. Seguidament, afegiu-hi els pètals de rosa, deixeu-ho coure durant 5 minuts més.

Després, reserveu-ho en pots i deixeu-ho reposar durant un dia.

Per fer la vinagreta, poseu en un bol un parell de cullerades de gelea, una mica de vinagre de poma, sal, pebre rosa i oli d'oliva i remeneu-ho bé amb un batedor.

A continuació, poseu les herbes i els enciams en un bol, juntament amb els pètals de rosa i els albercocs, pelats i tallats a quarts, i amaniu-ho tot amb la vinagreta.

I ja per acabar, emplateu l'amanida i poseu-hi al costat un parell de "quenelles" de recuit arrebossades amb llavors de rosella.