Amanida d'alvocat i bonítol

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'alvocat és una fruita molt energètica que conté greixos insaturats, és a dir, del tipus cardiosaludable.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 3 alvocats 

    1 l aigua  

    100 g api  

    75 ml oli OVE  

    100 g sal  

    25 ml vinagre chardonnay  

    15 g mostassa estragó  

    4 cabdells d'enciam  

    1 pot de ventresca de bonítol en oli  

    1 ou 

    1 llimona 

    Alfàbrega 

    Cibulet 

    Còctel de fruits secs 

    Gel 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem en un bol 100 g de sal i 1 litre d'aigua. Dissolem la sal amb el batedor.  
  2. Tallem 3 alvocats per la meitat, els traiem la pell i el pinyol i els reservem.  
  3. Submergim al bol amb bany de sal els alvocats tallats i els hi deixem 15 minuts. 
  4. Preparem 2 bols amb aigua i gel. 
  5. Pesem 100 g d'api, el pelem i un cop net, amb el mateix pelador, en fem làmines molt fines que posem en aigua i gel.   
  6. Posem un pot al foc amb aigua i fem que bulli. Un cop bulli, hi posem un bon manat de fulles d'alfàbrega fresca i deixem que bullin 20 segons.
  7. Un cop bullida, posem l'alfàbrega a l'altre bol amb aigua i gel.  
  8. Obrim un pot de ventresca de bonítol amb oli. Traiem la ventresca del pot i l'esqueixem amb els dits. Reservem l'oli per fer una maionesa més endavant.  
  9. Eixuguem l'alfàbrega i la posem al got batedor. Hi afegim 1 ou i 15 g de mostassa amb estragó. Hi posem un pessic de sal i unes gotes de suc de llimona. Ho triturem tot i hi posem l'oli de la ventresca. Ho emulsionem i hi posem més oli OVE si volem que la maionesa quedi més espessa.  
  10. En un pot amb tapa hi posem 25 ml de vinagre de chardonnay, 75 ml d'oli OVE i cibulet tallat petit. Ho tapem i ho barregem bé.  
  11. Traiem del bany de sal els alvocats i els eixuguem. Els tallem a mida macedònia i ho reservem al bol gran.  
  12. Posem una planxa al foc. Tallem per la meitat un  cabdell d'enciam net. Quan la planxa sigui calenta, hi afegim un raig d'oli OVE  i marquem el cabdell per la cara interior.  Un cop fet, ho traiem del foc i ho reservem. 
  13. Traiem de l'aigua i eixuguem amb un drap de cotó les làmines d'api. Afegim l'api al bol de l'alvocat. Hi tirem la maionesa i ho integrem tot.   
  14. Emplatem amb els cabdells, l'alvocat, la ventresca i la vinagreta. Ho acabem amb una barreja de fruits secs.  
Anar al contingut