Amanida Waldorf amb codonyat

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • 1 kg codony net (sense pell ni llavors)

    700 g sucre

    una llimona petita

    1 poma granny smith

    un api

    1 ou

    4 cabdells d'enciam

    125 g avellanes crues

    160 g d'oli d'oliva verge extra

    una cullerada de vinagre de xerès

    sal

PREPARACIÓ

Per fer el codonyat:

Netegem i pelem el codony. En traiem tota la pell i les llavors. Quan el tinguem net és quan el codony hauria de pesar un quilo. Tallem el codony a bocins de mida d'una mossegada i el posem dins un bol.

Fem el suc de la llimona. Dins d'una ampolla amb difusor hi posem el suc i ruixem el codony. Remenem amb les mans perquè el suc s'impregni per tot el codony.

Tirem tot el sucre al bol. Ho cobrim tot i ho posem a la nevera unes 6 o 8 hores.

Passades aquestes hores, ho posem en una cassola a foc mitjà, uns 45 minuts. Ho anem remenant perquè no s'enganxi. Potser hi hem d'afegir una mica d'aigua.

Un cop cuit, ho colem fent pressió amb una malla fina o passapuré i ho posem dins una safata o carmanyola, que és el que ens farà de motlle. Ho refredem a la nevera perquè se solidifiqui.

Per fer l'amanida:

1. Rentem i tallem els cabdells. Pelem l'api, ens quedem amb la part central i en traiem totes les fibres i ho tallem ben petit.  

2. Barregem l'ou, l'oli i la sal. Ho batem per fer-ne la maionesa.

3. Saltem les avellanes amb una mica d'oli d'oliva verge extra. Tallem el codonyat i la poma granny smith. Muntem l'amanida.