Dilluns a les 22.40

TV3 emet "L'últim gran dictat" la nit de Sant Esteve

El president Carles Puigdemont tindrà un paper destacat en aquest especial en què s'explicarà perquè s'acaba "El gran dictat" que s'emetrà dilluns 26 de desembre, a partir de les 22.40.

Aquest any, la nit de Sant Esteve a TV3 serà especial amb l'emissió de "L'últim gran dictat" presentat per Òscar Dalmau, en una edició en prime time que servirà per acomiadar definitivament el format.

Després de set anys ajudant a destrossar una mica menys el català, el concurs posarà punt i final als seus dictats i donarà resposta a la pregunta: per què s'acaba "El gran dictat"? Per fer-ho, comptarà amb la visita de moltes cares conegudes, començant per la del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que demostrarà els seus dots com a actor. Núria Solé, Manel Piñero, Anna Bertran, Sor Lucía Caram i el Mag Lari també se sumaran al comiat d'un dels formats de més èxit de la història de TV3.

Els concursants també seran molt especials. Òscar Dalmau ha seleccionat els més carismàtics i estimats pels espectadors en representació de les més de 2.000 persones que hi han participat. Ho faran, però, en equips, de dos en dos, així que en aquesta ocasió hi haurà sis persones concursant. Pau Sabaté, que va intervenir en 57 programes i es va endur un pot de 39.000 euros, farà equip amb Ana Adán, una de les participants més pallasses que ha passat pel concurs. Jenny Suk, una crac del lletreig que va guanyar 41.000 euros, i David Adelantado, que va destacar per la seva manera de ballar, formaran el segon equip. I, finalment, Julià Hidalgo, que es va endur 77.000 euros, i Julian Brock, l'alemany que va aprendre català a distància i que va emocionar a mitja Catalunya guanyant un dels dictats. El pot d'aquest especial serà de 6.000 euros, que aniran a parar a l'ONG triada per l'equip guanyador.

Aquest especial també serà l'última oportunitat per jugar a "El gran dictat en directe", el joc inclòs a l'aplicació per a mòbils i tauletes del programa que ha permès als espectadors jugar des de casa a la prova final. Una experiència de "second screen" que ha estat tot un èxit entre els seguidors del concurs que durant l'emissió diària del format s'han desafiat mitjançant el "Campionat de comarques", la "Guerra de sexes" i la "Guerra d'edats" i han pogut veure els resultats a temps real.

"El gran dictat", basat en una idea original del periodista Xavier Bosch i Triacom Audiovisual, es va estrenar a l'octubre del 2009 i al llarg d'aquests anys ha tingut una audiència mitjana d'un 11% de share i 200.000 espectadors diaris, amb pics d'audiència que han arribat al 20,5% i 300.000 espectadors. Després de més de 1.200 edicions continua sent un dels més ben valorats per l'audiència amb un 9,1 al panel GFK.

El format també ha tingut altres versions com "El gran gran dictat", en què els concursants eren famosos, i "El petit dictat", amb nens d'entre 11 i 14 anys. El programa, que va ser finalista en els XVII premis Zapping i va rebre el Premi Nacional de Comunicació 2013, ha entregat el pot 12 vegades amb xifres que han arribat a superar els 98.000 euros.

 

elgrandictat.cat

facebook.com/elgrandictat

twitter.com/elgrandictat

#ÚltimEGDTV3
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut