Una imatge del film del director Marc Recha
Una imatge del film del director Marc Recha

"La vida lliure", al Temporada Alta i al REC de Tarragona

"La vida lliure", amb participació de TV3, serà, la setmana que ve, al Temporada Alta, el festival d'arts escèniques que enguany té lloc a Girona, de l'11 d'octubre al 10 de desembre.

El film també serà present a en la secció MiniREC del festival de cinema REC de Tarragona, on compartirà categoria amb "Estiu 1993", també amb participació de TV3. Aquest certamen se celebra del 4 al 10 de desembre.

L'últim treball del director Marc Recha, "La vida lliure", participarà aquest any al Temporada Alta, un dels festivals d'arts escèniques més importants d'Europa i motor de creació del país. La pel·lícula, protagonitzada per Sergi López, Miquel Gelabert i Núria Prims, es projectarà dilluns, 4 de desembre. L'estrena a Catalunya arriba després del seu pas pel Black Nights Film Festival de Tallinn i el Festival Internacional de Cinema de Gijón, on, a més de participar en la secció oficial, el director ha estat guardonat amb el Premi ALMA (organitzat per aquest sindicat de guionistes) al millor guió.

El Festival Temporada Alta, que se celebra a les ciutats de Girona i Salt, va néixer el 1992 com un cicle curt de teatre, però a poc a poc ha anat creixent i el cinema s'hi ha fet un lloc cada cop més important. Al llarg dels anys ha anat rebent diverses distincions, entre les quals destaca el Premi Max de noves tendències 2012 o el Premi Butaca i el Premi Nacional de Teatre amb què ha estat guardonat el seu director, Salvador Sunyer. Aquest any, el certamen celebra ja la 26a edició i és tot un esdeveniment de referència que comença a fer-se lloc entre els principals festivals europeus.

El mateix dia que "La vida lliure" es projecta al Temporada Alta comença el Festival Internacional de Cinema de Tarragona, que aquest any acull dues pel·lícules amb participació de TV3, totes dues dins de la secció MiniREC, una categoria que s'estrena enguany i que agrupa treballs per a tot tipus de públic amb l'objectiu d'apropar el festival al públic més familiar.

El Festival Internacional de Cinema de Tarragona arriba a la 17a edició amb l'objectiu d'eixamplar el seu públic amb una aposta per al conjunt de la ciutadania i el propòsit de fer del cinema un espai més social i un punt de trobada. A més, és l‘oportunitat de presentació en exclusiva, per al públic tarragoní, de títols que seran notícia.

"La vida lliure" està ambientada a Menorca, el 1918, amb la fi de la Primera Guerra Mundial. A l'illa hi ha una epidèmia de grip molt greu i la feina escasseja. La Mediterrània està infestada de submarins alemanys que necessiten provisions. La mare de la Tina i d'en Biel, com tants altres illencs, ha emigrat a Alger i ha deixat els fills amb el seu germà, que fa de pagès. Els petits descobreixen una platja on ha fondejat el llaüt d'un contrabandista mallorquí que viatja amb una dona estrangera. Prop d'allà viu en Rom, un homenot estrafolari amb qui els menuts queden enlluernats per les aventures que explica. Un dia, jugant pel bosc, en Biel descobreix un tresor i la Tina convenç en Rom perquè els ajudi a fugir. Tanmateix, en Rom sembla que té uns altres plans.

Fitxa tècnica i artística
Direcció i guió: Marc Recha
Producció executiva: Marc Recha, Maria Rosa Fusté, Alfonso Par, Cesc Mulet
Intèrprets: Mariona Gomila (Tina), Macià Arguimbau (Biel), Sergi López (Rom), Miquel Gelabert (Conco), Ivan Mir (Pere), Núria Prims (dona del llaüt) i Blai Llopis (capità del Llaüt).
Fotografia: Helène Louvart
Direcció d'art: Manel Riera
Direcció de producció: Jordi Cots
Música: Pau Recha

És una producció de Turkana Films i La Perifèrica Produccions, amb la participació de Televisió de Catalunya i IB3 i amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), l'Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), el Govern de les Illes Balears (Conselleria de Transparència, Cultura i Esports), el Consell Insular de Menorca, la Fundació Foment del Turisme de Menorca i d'Illes Balears Film Commission.

"Estiu 1993" explica la història de la Frida, una nena que ha d'aprendre a encaixar en un nou món rural mentre afronta la pèrdua de la seva mare. Durant aquest primer estiu junts, la Frida, l'Esteve (oncle), la Marga (tieta) i l'Anna (cosina) i la seva família adoptiva s'aniran descobrint. L'Esteve i la Marga han d'aprendre a estimar la nena com si fos la seva pròpia filla. La Frida, aparentment, accepta la nova situació: ràpidament els anomena papa i mama, però li costa més acceptar la seva nova germana, l'Anna. Malgrat que l'Anna l'estima amb devoció des del primer dia, la Frida té sentiments contradictoris amb la petita. Tots quatre han de transformar les seves relacions. No serà fàcil per a ningú reorganitzar el nou nucli familiar.

Fitxa tècnica i artística:
Direcció i guió: Carla Simón Pipó
Producció executiva: Valérie Delpierre i María Zamora
Intèrprets: Laia Artigas (Frida), Paula Robles (Anna), Bruna Cusí (Marga), David Verdaguer (Esteve), Isabel Rocatti (àvia de la Frida) i Fermí Reixach (avi de la Frida), entre d'altres.
Direcció de fotografia: Santiago Racaj
Música: Ernest Pipó i Pau Boïgues

És una producció d'Iniciafilms, coproduïda per Avalon PC, amb la participació de TV3, TVE i la col·laboració de Media, l'ICAA i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

tv3.cat
Anar al contingut