Judit Neddermann guanya el Premi Cerverí a la millor lletra de cançó en català

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, va entregar el guardó a Judit Neddermann durant la vetllada dels Premis Literaris de Girona, que es va celebrar ahir al vespre a l'Auditori de la capital gironina. "No volem més cops", de la cantant de Vilassar de Mar, s'ha proclamat guanyadora amb les votacions dels oients de Catalunya Ràdio i iCat, entre les vuit candidates que optaven al guardó.

Ahir al vespre, durant la gala de lliurament dels Premis Literaris de Girona 2018, es va donar a conèixer la peça guanyadora del Premi Cerverí: "No volem més cops", de la cantant maresmenca Judit Neddermann. Aquest guardó honorífic, convocat per Catalunya Ràdio, iCat i la Fundació Prudenci Bertrana, amb la col·laboració de la revista "Enderrock", es concedeix a la millor lletra de cançó inèdita d'aquesta temporada, que trien els oients per mitjà del portal web de Catalunya Ràdio. El director del Grup d'Emissores de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, va lliurar el premi a la guanyadora.

Les altres cançons finalistes del concurs han estat "Les silenciades", de Pupil·les; "Migracions de salmons", de Da Souza; "Serà un abisme", de Ferran Palau; "Som transparents", d'El Petit de Cal Eril; "Nocturn", de Joan Garriga; "Agricultors ingràvids", de Joan Miquel Oliver, i "Colze a colze", de Valtonyc & Kovitch.

El jurat ha estat format pels periodistes musicals de Catalunya Ràdio Montserrat Virgili i Blai Marsé; la directora de redacció de la revista "Enderrock", Helena Morén; el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau; el director del programa d'iCat "Independents", Josep Martín, i la responsable de programació musical d'iCat, Lucía Flores, amb Xavier Salvà, cap creatiu de Continguts i Promocions de Catalunya Ràdio, com a secretari sense vot.

La Fundació Prudenci Bertrana convoca cada any els Premis Literaris de Girona, que es van celebrar ahir, amb l'objectiu de col·laborar en la difusió dels gèneres guardonats i honorar la memòria de cinc escriptors i gironins il·lustres: Prudenci Bertrana de novel·la, Miquel de Palol de poesia, Carles Rahola d'assaig, Ramon Muntaner de literatura juvenil, Cerverí de lletra de cançó, i LletrA d'iniciatives digitals al voltant de la literatura catalana. El Premi Cerverí es va constituir l'any 1996.

La cançó "No volem més cops" pertany a "Nua" (Satélite K, 2018), el tercer disc de Judit Neddermann en solitari, i és "una reivindicació contra la impunitat policial, concretament en el cas d'Ester Quintana i les càrregues del Primer d'Octubre", segons les declaracions de la cantant a la revista "Enderrock".

 

LLETRA DE "NO VOLEM MÉS COPS"

Ofegaràs milers de crits,

buidaràs els carrers.

Brutes de sang, les teves mans

tacaran el teu nom.

Qui sembra misèria recull la ràbia,

ràbia del qui despert

la indiferència i la calma mata

i defensa el seu dret a ser.

 

I amb total impunitat

tanqueu ulls que ja mai més podran mirar

aquest món que està malalt,

que agonitza d'egoisme i de maldat.

I amb total impunitat

colpegeu les nostres mans que estan amunt

demanant que us atureu

i així pugui ressonar la nostra veu.

 

No volem més cops.

 

T'amagaràs darrere l'escut,

no sabrem mai qui ets.

Els teus sentits refusaran els nostres clams.

Qui sembra la por recull el dolor,

dolor dels qui ara dempeus

criden amb força la seva història

i recuperen el seu poder.

 

I amb total impunitat

tanqueu ulls que ja mai més podran mirar

aquest món que està malalt,

que agonitza d'egoisme i de maldat.

I amb total impunitat

colpegeu les nostres mans que estan al cel

demanant que us atureu

i així pugui ressonar la nostra veu.

 

No volem més cops.

 

catradio.cat

facebook.com/catradio

twitter.com/catalunyaradio

Anar al contingut