Jordi Turull assegura que en tres setmanes se sabrà la pregunta i que l'anunciarà el president Mas

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', el president del grup de CiU al Parlament afirma que la pregunta de la consulta ha de ser consensuada entre tots els partits a favor del dret a decidir.

El portaveu de Convergència i Unió al Parlament, Jordi Turull, ha concretat a Catalunya Ràdio que en tres setmanes se sabrà quina serà la pregunta de la consulta i que serà el president de la Generalitat qui l'anunciarà. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, Turull ha reiterat que l'enunciat ha de ser consensuat entre els partits a favor del dret a decidir i que ningú pot imposar res: "Quan parlem d'inclusiva, no estem parlant en el terme de si hi ha la paraula independència o no. Estem parlant de no entrar en una dinàmica de dir: 'la pregunta bona és la meva'. Estem més en aquests termes, és a dir, com serà la pregunta. Això en tres setmanes ho sabrem. Jo sempre dic que, a mi, davant de 'quina és la pregunta que vostè faria?' Doncs la que anunciarà el president de la Generalitat, que vol dir que hi estem d'acord tots."
 
En resposta a les últimes declaracions del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, sobre una Catalunya independent fora de la UE, el responsable de CiU al Parlament li demana que faci aquesta reflexió: "Europa decidirà políticament, jo convido l'estat espanyol que comenci a fer els números de com queden ells sense Catalunya, perquè el ministre Montoro, a més, ve aquí i té diguem-ne el valor de dir és que a més a més serà Catalunya, aquesta que estem ofegant, que li estem negant les inversions, la que treurà Espanya de la crisi. Ells han de començar a fer els seus números."
 
Jordi Turull també ha assegurat que l'estat fa ostentació del no diàleg, una actitud que considera un menyspreu pels ciutadans de Catalunya.
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut