El nou delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, fa el primer gest a favor del diàleg i anuncia que es vol reunir amb l'AMI, l'ANC i Òmnium Cultural

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Millo ha destacat que vol intentar dialogar amb les tres entitats sobiranistes per evitar que els conflictes amb l'Estat acabin sempre en mans de la justícia

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que està disposat a parlar amb l'Associació de Municipis per la Independència, l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural com un  primer gest de diàleg, després que ahir va jurar el càrrec. El nou delegat del govern espanyol vol rebaixar el clima de conflicte que, al seu parer, es viu a Catalunya i que acaba desembocant, en molts casos, als tribunals.

Enric Millo ha dit que amb  qui primer es vol reunir és amb la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, per parlar sobre la proposta que han fet als ajuntaments de cara al dia de la Constitució i ha destacat: "Jo li demanaré poder parlar amb ella, poder tenir una reunió, poder fer una entrevista, poder-nos conèixer i poder saber què és el que motiva la proposta que va fer recentment d'instar els ajuntaments perquè tinguin un determinat tipus de comportament."

A més, Millo ha afegit que: "Parlem-ne d'això. Jo el que proposo és:  parlem-ne. És a dir, seiem i parlem. Perquè és possible que hi hagi alguna manera d'abordar les coses sense necessitat d'arribar a provocar situacions que exigeixen la intervenció judicial. És que l'exigeixen. " 

Ahir mateix Enric Millo, després de ser nomenat, va parlar per telèfon amb el president Carles Puigdemont i amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, amb qui, segons ell, va tenir una conversa cordial.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Enric Millo, cliqueu aquí.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut