El nou bisbe interí de Mallorca diu que és el moment que l'Església es repensi qüestions com el celibat

Sebastià Taltavull ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, i ha afegit que també caldria repensar el diaconat de les dones

Taltavull és bisbe auxiliar de Barcelona i des de dissabte substitueix el bisbe de Mallorca, Xavier Salinas. Recordem que Salinas ha hagut de deixar el càrrec per una suposada relació amb la seva secretària.

Pel bisbe de Mallorca cal mirar nous enfocs de l'Església catòlica pel que fa al celibat i ha afegit: "Estem en un moment que crec que hem de repensar molt i hem d'aprofundir molt. Jo no diria que només va amb el tema dels celibats, sinó que el celibat sigui l'única opció. Tal vegada no va contra la doctrina de l'Església, mireu l'Església Oriental, en què els capellans es poden casar o els casats es poden ordenar de preveres. És una qüestió que apareix en un moment determinat de la història i no està tancada."

Al marge de repensar el celibat, hi ha altres qüestions que Sebastià Taltavull ha admès que l'Església té pendents.  

Segons el nou bisbe de Mallorca, "també el Papa ha demanat que es revisi el fet del diaconat per a les dones, ha demanat que es comenci a estudiar. Això és un tema recurrent, en els sínodes apareix sobretot des de països que tenen més dificultat, per nivell de cultura, per entendre bé tot això, com ara els països de l'Àfrica o d'Amèrica, que tenen una altra cultura diferent de la d'Europa".

Sebastià Taltavull ha explicat que marxa a treballar al bisbat de Mallorca com a administrador apostòlic, ja que ocuparà el càrrec, que està vacant, fins que no es nomeni un nou bisbe.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Sebastià Taltavull, cliqueu aquí.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut