Pau Riba

El 33 estrena el documental "Les cançons del 68"

Dilluns, a les 22.00, el 33 estrena "Les cançons del 68". Quan fa mig segle de les revoltes del Maig del 68, aquest documental recull una desena de cançons popularitzades aquell any, clau per entendre la cançó catalana. És una producció del Grup Enderrock i Bonobo Films.

Què tenen en comú "Les rondes de vi", de Jaume Arnella; "Què volen aquesta gent?", de Maria del Mar Bonet; "L'estaca", de Lluís Llach; "La fera ferotge", d'Ovidi Montllor, "El burgès", de Pi de la Serra; "D'un temps, d'un país", de Raimon; "Noia de porcellana", de Pau Riba; "Paraules d'amor", de Joan Manuel Serrat; "L'home dibuixat", de Sisa, i "Petita festa", de Toti Soler? La resposta és la collita del 1968, un any clau per entendre la cançó catalana.

Les revolucions que es vivien a escala mundial —des del Maig del 68 a París, la Primavera de Praga o el sorgiment del moviment hippie nord-americà— també van ressonar als Països Catalans. A Catalunya, va ser la creació, edició i popularització d'una desena de cançons catalanes que s'han convertit en himnes populars, que han perdurat al llarg de 50 anys, i que encara es canten avui dia. Amb motiu del 50è aniversari de les revoltes del Maig del 68, el documental "Les cançons del 68" fa un repàs per aquestes cançons emblemàtiques amb els seus autors i intèrprets per descobrir la gènesi de la cançó catalana.

Al documental hi participen Jaume Arnella, Maria del Mar Bonet, Lluís Llach, Quico Pi de la Serra, Maria Salicrú, Joan Manuel Serrat, Sisa, Llorenç Soldevila, Toti Soler i Pau Riba, entre altres autors i experts.

Realització: Albert Lloreta

Guió: Elisenda Soriguera i Joaquim Vilarnau  

Producció executiva: Jordi Novell i Lluís Gendrau

És una producció del Grup Enderrock realitzada per Bonobo Films.

tv3.cat/33

Anar al contingut