Arrenca una nova temporada del "So de cobla" amb equip renovat, a Catalunya Música
Arrenca una nova temporada del "So de cobla" amb equip renovat, a Catalunya Música

Arrenca una nova temporada del "So de cobla" amb equip renovat, a Catalunya Música

Aquest dissabte, 10 de desembre, a les 9.00, Catalunya Música engega una nova temporada del "So de cobla". L'històric programa de Catalunya Música torna a la graella de l'emissora amb una nova proposta radiofònica i un equip renovat de la mà dels músics Laura Valls i Ingla i Albert Fontelles-Ramonet i del periodista Quim Rutllant i Valls.

Catalunya Música recupera aquest dissabte a les nou del matí el "So de cobla", un espai clàssic de l'emissora, que té com a protagonista la música per aquesta formació genuïna i única del patrimoni musical català.

Després de la jubilació d'Ignasi Pinyol, que ha estat al capdavant del programa durant més de 20 temporades, Catalunya Música reprèn el fil d'aquest espai que a partir d'aquest dissabte abordarà la música per a cobla tant des d'un punt de vista  contemporani com clàssic.

L'objectiu del programa serà el de divulgar la música per a cobla, posant especial èmfasi en la visió de l'agrupació entesa com una formació instrumental propera als repertoris simfònics i cambrístics, sense desatendre, però, el seu vessant tradicional. A través de monogràfics, temes d'actualitat, entrevistes i col·laboracions amb compositors, directors i personatges destacats del panorama musical català, l'espai reflexionarà sobre el món de la cobla, en divulgarà el repertori i el relacionarà amb altres gèneres i estils musicals.

Cada setmana es donaran pinzellades sobre diversos aspectes de la música per a cobla. A tall d'exemple, en aquest primer capítol, a banda de parlar amb qui ha estat l'ànima del programa durant tots aquests anys, Ignasi Piñol, parlarem també de la relació entre literatura i cobla. Quan la poesia s'ha musicat per convertir-se en sardanes i obres per a cobla, o senzillament n'ha servit de font d'inspiració. També descobrirem detalls musicals de composicions, a través d'una guia que, setmanalment, anirem desenvolupant. A més, sentirem molta música per a cobla tant de composició lliure com en format sardana.

Els responsables del programa seran, a partir d'aquesta temporada, la musicòloga Laura Valls i Ingla (Tortosa, 1995); el músic i doctor en musicologia Albert Fontelles-Ramonet (Solsona, 1989) i el periodista especialitzat en cultura popular Quim Rutllant i Valls (Blanes, 1977).

So de cobla a Twitter

Anar al contingut