Berlín

Alemanya prohibeix la venda en curt per frenar els especuladors

Alemanya prohibeix des d'ara fer algunes operacions borsàries. És la conseqüència de les mesures aprovades pels ministres de Finances europeus per frenar els especuladors, que tants maldecaps estan donant últimament a la zona euro i a les borses. Es tracta d'augmentar la transparència, el control en les transaccions financeres i regular els fons especulatius d'alt risc, també anomenats "hedge funds". Per això, des d'aquesta mitjanit, el govern d'Angela Merkel ha prohibit operacions que apostin per la baixada dels valors de les accions.

Actualitzat
La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha fet passos decidits per frenar els especuladors per defensar la zona euro. Alemanya ha prohibit temporalment les posicions curtes al descobert sobre els bons governamentals de la zona euro i algunes entitats financeres alemanyes, així com també amb les assegurances de crèdit contra impagaments (CDS). La mesura entra en vigor a partir d'aquest mateix dimecres i fins al 31 de març del 2011.

D'aquesta manera es vol posar fre a "l'extrema volatilitat" que experimenten els valors de deute emesos pels països de la zona euro, i aturar "el significatiu increment" registrat pels diferencials dels CDS respecte al risc d'impagament de diversos membres de l'eurozona.

Segons la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, és el compromís a què va arribar el G-20 de regular els participants en els mercats que puguin plantejar un risc per a l'estabilitat financera.

Un dia més, el president de la Unió Europea, Van Rompuy, de visita a Madrid, tornava a sortir en defensa de la moneda única europea. "Les bases de l'euro estan sanes i estàlvies. Independentment dels canvis diaris als mercats", ha dit Van Rompuy.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut