Barcelona

Ciutadans avala el model de finançament i creu que "tanca la porta del victimisme nacionalista"

Ciutadans-Partit de la Ciutadania ha confirmat el suport al model de finançament pactat entre el govern espanyol i la Generalitat perquè "recull bàsicament el 99% de les propostes" del programa electoral del partit. Aquest és l'argument que ha donat el president de la formació, Albert Rivera, que ha advertit que l'acord també "tanca la porta del victimisme nacionalista" perquè a partir d'ara "toca governar" i treballar "perquè la gent visqui millor i no per les lluites entre castes de poder".

Actualitzat
Albert Rivera ha justificat el sí al nou model perquè hi consten "dos paràmetres bàsics" per al seu partit. En primer lloc, ha citat "la igualtat de drets dels ciutadans, especialment en els serveis essencials". En aquest punt, ha lamentat que n'hagi quedat exclosa la justícia, però en termes generals C's està satisfet amb el contingut del pacte. En segon lloc, la formació celebra que "queda reflectida la coresponsabilitat fiscal. Això vol dir que ja no hi ha excuses, ara les comunitats autònomes hauran de passar comptes d'allò a què destinen els diners".

Rivera ha remarcat que "es tanca la porta del victimisme nacionalista, a partir d'ara només val gestionar i millorar els serveis bàsics", i ha afegit que ja no es podrà parlar "d'espoli fiscal, robatori i totes aquestes bajandes i barbaritats que s'han sentit dir".

A més, ha destacat que "ara hi haurà més ingressos, que han de ser per a la llei de dependència, i per a una millor educació i infraestructures" i no pas per "continuar construint nació, obrint ambaixades, fer polítiques lingüístiques exagerades o encarregant 31 milions en informes".

Rivera considera que a ningú no li hauria de sorprendre l'aval de Ciutadans al finançament perquè ha argumentat que es correspon amb el programa electoral del partit. Sí que s'ha mostrat crític, en canvi, amb el rebuig del PP. "Demanem als partits que siguin responsables i facin política d'estat", ha dit, i ha afegit que "si moltes de les seves comunitats autònomes necessiten aquests diners, i algunes han reconegut que el model millora la seva situació, que esmenin i proposin, però que no optin pel no pel no".
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut