Madrid

El fiscal recorre contra la multa al jutge del cas Mari Luz i demana tres anys de suspensió

El nou Consell General del Poder Judicial ja té sobre la taula un tema per resoldre. És el recurs que ha presentat la fiscalia sobre la sanció al jutge de Sevilla Rafael Tirado per la seva actuació en el cas del presumpte assassí de la nena Mari Luz. L'anterior Consell el va sancionar amb 1.500 euros. Ara la fiscalia demana que no pugui exercir de jutge durant tres anys per no haver executat la sentència de presó per al suposat pederasta. La fiscalia diu que el jutge va cometre una "falta molt greu de desatenció i endarreriment injustificat" però no demana que se'l retiri de la carrera judicial com vol la família.

Actualitzat
La fiscalia ha informat en una nota de premsa que interposa un recurs per al jutge del cas de la nena Mari Luz. El tinent fiscal Juan José Martín-Casallo ha considerat que el jutge "hauria d'haver establert un mínim control sobre l'estat de totes i cadascuna de les executòries que es tramitaven al jutjat". El fiscal diu que si hagués estat així, Rafael Tirado hauria detectat "l'estat de paralització en què es trobava" l'ordre d'empresonament del condemnat per abusos a una nena.

Així, i després d'examinar els fets, el fiscal conclou que Tirado "no prestava cap dedicació a les executòries i conseqüentment no va adoptar cap mesura en més de dos anys per posar remei a aquesta situació". La decisió de la sanció a aquest jutge és un dels primers afers que haurà d'afrontar el nou ple del CGPJ.
Anar al contingut