Barcelona

Castells qualifica d'"error" que el PSC no hagi convidat Pasqual Maragall al 30è aniversari del partit

Poc abans del tret de sortida de les celebracions pel trentè aniversari de Partit dels Socialistes de Barcelona, el conseller d'Economia, Antoni Castells, s'ha mostrat en desacord amb la decisió de la direcció del partit de no convidar-hi Pasqual Maragall. I és que l'expresident i exalcalde de Barcelona no ha rebut la invitació per al gran acte d'inici de les celebracions de l'aniversari perquè ja no milita al partit.

Actualitzat

Aquest divendres, el Partit dels Socialistes de Catalunya farà el primer gran acte per celebrar els 30 anys del PSC al Palau Sant Jordi, a Barcelona, però Pasqual Maragall, expresident de la Generalitat i exalcalde de Barcelona, a més d'una de les figures més destacades del partit al llarg d'aquestes tres dècades, no hi ha estat convidat.

José Zaragoza, secretari d'Organització del partit, ha justificat en la roda de premsa de presentació dels actes del 30è aniversari aquesta absència pel fet que Maragall va deixar de pagar la quota d'afiliació a l'octubre. Ha assegurat, no obstant això, que l'acte al Sant Jordi és obert a tothom que hi vulgui assistir.

Després d'assegurar que la trobada vol reunir i homenatjar "les 1.300 persones que són militants del PSC els últims 30 anys", Zaragoza, preguntat explícitament per l'expresident Maragall, s'ha limitat a afirmar que "és un acte obert a qui vulgui apuntar-s'hi" i ha afegit que les invitacions es limiten als militants més veterans.

Tot i aquestes explicacions, una veu dins del partit s'ha mostrat contrària, en declaracions al "Catalunya nit" de Catalunya Ràdio, a la decisió de no comptar amb Pasqual Maragall per a les celebracions. Castells creu que el PSC s'equivoca deixant-lo de banda dels actes i que això no es justifica pel fet que Maragall hagi deixat de militar al PSC.

Segons Castells, tot i que en principi és un acte per als militants que ho eren en aquell moment i ho continuen sent ara, "Pasqual Maragall forma part de la història del PSC d'una manera tan excepcional que hi hauria de ser". El conseller d'Economia i Finances s'ha mostrat convençut, però, que "no hi ha hagut mala fe" en no convidar l'expresident Maragall a l'acte al Sant Jordi.

Anar al contingut