Madrid

Detenen un guàrdia civil que va alertar sobre "l'operació Púnica" a l'exvicepresident madrileny

Se l'acusa d'una revelació de secrets sobre la trama en què, presumptament, estava involucrat l'exvicepresident madrileny i exsecretari general del PP de Madrid, que tenia la finalitat d'aconseguir el lucre dels polítics implicats

RedaccióActualitzat

Agents de la Guàrdia Civil han detingut un company de la Unitat Central Operativa (UCO) perquè va informar a l'exvicepresident de la Comunitat de Madrid i exconseller de Presidència del PP a Madrid Francisco Granados sobre "l'operació Púnica" contra la presumpta trama de corrupció municipal. La detenció ha tingut lloc aquest dimecres a les mateixes instal·lacions de la UCO a Madrid.

Concretament, se l'acusa de la comissió d'un presumpte delicte de revelació de secrets que els investigadors van descobrir dins el marc de les indagacions. Aquest guàrdia no forma part del Grup de Delictes contra l'Administració que dirigeix la investigació, que s'ha saldat aquesta setmana amb 35 detinguts i 14 imputats.

La trama en què, presumptament, estava involucrat Granados tenia l'objectiu d'aconseguir el lucre personal dels polítics implicats, pertanyents al PP, PSOE i els independents de la UDMA, en comptes del finançament de les seves respectives formacions.

Segons fonts de la investigació, la relació entre aquest agent i Granados era mitjançant un amic en comú del municipi de Valdemoro. Durant una trobada, l'agent detingut va advertir l'exconseller i aquest es va mostrar sorprès.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut