El ministre Wert ha negat qualsevol "confiscació competencial".
El ministre Wert ha negat qualsevol "confiscació competencial".
Madrid

Wert nega cap invasió de competències amb la immersió perquè se segueix "escrupolosament" la Constitució

El ministre d'Educació respon les acusacions de la Generalitat i respon que no és cap sorpresa que l'executiu català recorri

RedaccióActualitzat

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha participat a la roda de premsa del Consell de Ministres per explicar el decret que estableix l'ensenyament del castellà a aquelles comunitats amb un sistema d'immersió lingüística i on uns pares ho demanin.  

A partir del setembre, Catalunya haurà de començar a pagar el cost d'estudiar en castellà. L'Estat avançarà cada mes a les famílies que ho hagin sol·licitat els diners, no només de l'escolarització, sinó també de les despeses de transport, menjador o, si cal, també d'internat, i després Hisenda ho deduirà o ho retindrà a la Generalitat del finançament autonòmic. L'Estat passarà la factura trimestralment, si no es garanteix l'ensenyament.

Després que s'han fet públics els detalls, la Generalitat ha acusat Madrid de "confiscar l'autonomia" i d'aplicar "una multa en tots els efectes". Preguntat pels periodistes, Wert ha respost l'executiu català que "no hi ha abús de poder per una raó bàsica: se segueix escrupolosament allò que la doctrina constitucional estableix". 

El titular d'Educació ha reconegut que el "decret té un anclatge competencial en la capacitat de dictar legislació bàsica", una acció que correspon a l'Estat. "No hi ha cap confiscació competencial".

Wert ha afirmat que no és "cap sorpresa" que la Generalitat recorri el recurs. "El govern està molt tranquil", ha afegit. 

Anar al contingut