Bosch, en el moment de dipositar el seu vot a la seu de Ciutat Vella. (Foto: ACN)
Bosch, en el moment de dipositar el seu vot a la seu de Ciutat Vella. (Foto: ACN)
Barcelona

Alfred Bosch guanya les primàries per ser l'alcaldable d'ERC per Barcelona

Aquest dissabte hi haurà la proclamació oficial del guanyador, en un acte amb la participació d'Oriol Junqueras

RedaccióActualitzat

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, serà el candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona. Ha guanyat les primàries per 654 vots, enfront del 532 aconseguits pel diputat al Parlament Oriol Amorós.

Uns 2.500 militants, simpatitzants i amics d'Esquerra a la ciutat podien votar en aquestes primàries, tot i que finalment només ho han fet 1.189, la qual cosa significa una partipació inferior al 50%.

Bosch té el repte de disputar l'alcaldia al convergent Xavier Trias, després que els republicans guanyessin en sis dels deu districtes de Barcelona en les eleccions europees del 25 de maig.

Aquest dissabte hi haurà la proclamació oficial del guanyador, en un acte amb la participació del president del partit, Oriol Junqueras.

 

Un escriptor que ha defensat el sobiranisme a Madrid

Alfred Bosch, nascut a Barcelona el 1961, ha estat els últims tres anys "la veu del procés sobiranista" a Madrid, tal com l'ha qualificat el seu rival a les primàries, Oriol Amorós.

Doctor en història, ha estat professor de la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Autònoma de Barcelona i la University of Chicago. També és un prolífic novel·lista que acumula premis importants com el Sant Jordi, el Néstor Luján, el Ramon Llull i el Prudenci Bertrana.

Apassionat de la història d'Àfrica, una de les matèries que ha impartit quan era professor universitari, també ha fet de corresponsal freelance en la Sud-àfrica de l'apartheid, Indoxina, el Pròxim Orient, Iran, Amèrica central o Sri Lanka.

Encara que actualment es defineix com a independent, en el passat havia militat a ERC. Va deixar la militància per convertir-se en el portaveu de "Barcelona decideix", la plataforma que va organitzar una consulta sobre la independència a la capital catalana.

 

Jornada de primàries

El dia de votació s'ha desenvolupat amb normalitat, seguint el to dominant durant tota la campanya, de la qual tots dos candidats han elogiat el to.

El primer a votar ha estat Oriol Amorós. Ho ha fet passades les nou del matí al casal d'ERC a Sant Andreu. Amorós ha destacat la importància de la jornada: "Espero que avui sigui el dia en què comença una història molt maca per construir -de fet, la història més bonica que podem fer- que és dedicar els propers mesos a guanyar el 9-N, aixecar Barcelona i tombar la majoria d'aquesta ciutat per fer una majoria d'esquerres i favorable al dret a decidir."

Una hora després ha votat a Ciutat Vella Alfred Bosch, que ha destacat la importància de poder votar. "Quan a la gent catalana li posem una urna al davant, tots van a votar. Quan a la gent d'ERC els posem una urna al davant, correm a votar, perquè volem donar el millor i perquè volem canviar i millorar."

Anar al contingut