La infanta amb Iñaki Urdangarin en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
La declaració de la infanta només s'enregistrarà en àudio (Foto: EFE)
Palma

La fiscalia reclamarà a la infanta que retorni 600.000 euros com a responsable civil a títol lucratiu

Tot i considerar que no ha comès cap delicte, Anticorrupció sol·licitarà, si Urdangarin és condemnat, que Cristina retorni la meitat del que hauria percebut l'empresa Aizoon dels fons públics presumptament malversats, com a responsable civil a títol lucratiu.

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Anticorrupció demanarà a la infanta Cristina una responsabilitat civil a títol lucratiu per una quantitat que podria voltar els 600.000 euros. Segons fonts jurídiques, aquesta petició quedaria recollida en l'escrit d'acusació que Pedro Horrach, el fiscal del "cas Nóos", està elaborant per finalitzar la instrucció de la causa.

Pocs dies abans que la infanta Cristina declari davant del jutge José Castro, una declaració que previsiblement serà una de les últimes diligències abans de la celebració del judici, el fiscal preveu, si Urdangarin és condemnat, reclamar a la filla del rei la meitat del que hauria percebut l'empresa Aizoon dels fons públics presumptament malversats per l'Institut Nóos entre 2003 i 2007.

Recordem que s'ha mostrat contrari a la imputació de la infanta en considerar que "no hi ha indicis incriminatoris". Justament en el seu escrit ja apuntava la possibilitat de requerir a la infanta les responsabilitats civils corresponents, tot i considerar que no ha comès cap delicte. L'argument és que malgrat no conèixer l'origen dels fons els ha de retornar en haver-se'n beneficiat com a propietària al 50% d'Aizoon.

Anar al contingut