Palma

El jutge del "cas Nóos" critica l'Agència Tributària i la policia per alentir la instrucció

José Castro està pendent de rebre una documentació de l'Agència Tributària i de la policia per poder decidir si imputa o no la infanta Cristina, però la informació no arriba. Castro ha rebut aquest dimarts un informe sobre l'activitat econòmica d'Aizóon, on es demostraria que el gendre del rei va cometre irregularitats a través d'Aizóon, l'empresa que tenia a mitges amb la infanta.

RedaccióActualitzat

El jutge José Castro, encarregat del "cas Nóos", ha criticat l'Agència Tributària i el grup de delinqüència econòmica de la policia perquè la seva tardança en l'entrega de la documentació que els ha demanat "genera un gran retard en la instrucció". Castro ha rebut aquest dimarts un informe d'Hisenda, però n'està esperant dos més de la delegació estatal de l'Agència Tributària a Catalunya, abans de decidir si imputa la infanta Cristina per presumptes delictes contra Hisenda i de blanqueig de diners. Tot plegat enmig de rumors sobre un possible pacte per evitar la presó d'Urdangarin.

A la documentació que ha rebut el magistrat aquest dimarts s'hi detalla l'activitat econòmica d'Aizóon, l'empresa que tenien al 50 per cent dels ducs de Palma. L'informe demostra que l'empresa va facturar serveis vinculats a Iñaki Urdangarin per 1,6 milions d'euros, de manera que els diners no sortissin a la declaració de l'IRPF del gendre del rei. El document desvincula la infanta de les presumptes irregularitats que va cometre el seu marit.

Qualsevol novetat del cas aixeca molta expectació. L'última és la que parla d'un possible pacte entre Urdangarin, el seu soci Diego Torres i la Fiscalia Anticorrupció. El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres Dulce, ho ha desmentit. Ha assegurat que no hi ha negociacions per evitar l'ingrés a la presó d'Urdangarin i que tampoc hi ha un tracte de favor per part de la fiscalia cap a la seva dona, la infanta Cristina.

El fiscal Horrach està acabant l'escrit d'acusació d'Urdangarin i, si no hi ha cap canvi, podria demanar un mínim de 10 anys de presó, però s'ha oposat a la imputació de la infanta Cristina per falta d'indicis.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut