Caracas

Cues interminables a les portes d'una cadena d'electrodomèstics després que Maduro n'ha ordenat l'ocupació i la venda a preus reduïts

El president de Veneçuela ordena l'ocupació d'una cadena de botigues acusant-los de fixar preus desorbitats i provoca cues interminables de ciutadans ansiosos d'adquirir productes a preus barats. En alguns punts de venda hi ha hagut saquejos.

RedaccióActualitzat

L'última, i polèmica, mesura del president de Veneçuela ha abocat una multitud a les portes de les botigues de la cadena d'electrodomèstics Daka. Nicolás Maduro ha ordenat ocupar-les acusant els propietaris de fixar preus desorbitats. Per això ha obligat a treure'n fora tots els productes i vendre'ls més barats.

La decisió ha generat cues interminables, controlades per l'exèrcit, de ciutadans esperant per comprar electrodomèstics a un preu reduït. El govern ha detingut i multat els propietaris d'aquesta cadena de botigues per fixar preus un 1.000% per sobre del que considera just. Moltes persones han pogut comprar el que volien però en alguns punts de venda hi ha hagut saquejos.

Això passa en un país amb una inflació disparada -la més alta de l'Amèrica Llatina- i amb una greu escassetat de productes bàsics. Un país, també, on el 8 de desembre hi haurà eleccions municipals. Per això, hi ha qui no es refia de les intencions de Maduro i ho considera un xou polític per guanyar vots.

L'oposició atribueix l'escalada de preus a una gestió -diuen- ineficaç i corrupta del govern, mentre que el president hi veu una guerra econòmica declarada per la dreta i empresaris amb l'objectiu de derrocar-lo.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut