Madrid

El diari "El Mundo" publica una nòmina pagada pel PP a Bárcenas que posa en entredit les declaracions de Rajoy

El diari "El Mundo" publica una nòmina pagada pel PP a Luis Bárcenas amb data del maig del 2012 i posa en entredit les declaracions de Mariano Rajoy. El president del govern espanyol va assegurar que, quan ell va arribar a La Moncloa, Bárcenas ja no era al partit.

RedaccióActualitzat
Noves revelacions sobre el "cas Bárcenas" podrien posar en entredit el que va explicar el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, al ple del Congrés l'1 d'agost.

El diari "El Mundo" publica una nòmina de l'extresorer del PP del maig del 2012, més de cinc mesos després que Mariano Rajoy hagués arribat a La Moncloa. En la compareixença parlamentària, Rajoy va assegurar que quan ell va arribar a la presidència del govern espanyol, Bárcenas ja no era al partit, i que, quan hi va haver els primers indicis de corrupció, el PP va deixar de protegir l'extresorer.

Aquest document, però, demostraria que Bárcenas continuava cobrant del partit i que no hi va haver una indemització per acomiadament, sinó un contracte laboral vigent amb un salari de més de 255.000 euros anuals.

El 27 de juliol, Bárcenas va complir un mes a la presó. El 29 de juliol, la secció quarta de la Sala del Penal de l'Audiència Nacional va ratificar la presó incondicional de l'extresorer, decretada el 27 de juny pel jutge del "cas Gürtel", Pablo Ruz, en entendre que persistia el risc de fuga, la possible destrucció de proves i la reiteració delictiva.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut