L'Espanyol esgarrapa un empat contra el Reial Madrid i permet que el Barça es proclami campió de lliga (1-1)

L'Espanyol ha esgarrapat un empat contra el Reial Madrid a Cornellà-el Prat i ha permès que el Barça es proclami campió matemàtic de Lliga. Els blanc-i-blaus s'han avançat amb un gol de Stuani en el minut 21 i, en la represa, Higuaín ha fet el definitiu empat a un, un resultat insuficient per als blancs, que, a tres jornades del final del campionat, ja no pot atrapar el conjunt de Tito Vilanova.

Mentre que Javier Aguirre ha sortit amb l'onze de gala, José Mourinho, pensant en la final de Copa, ha reservat molts titulars. La suplència més destacada, la de Cristiano Ronaldo. Amb un onze amb molts habituals suplents, el Madrid s'ha vist superat per un Espanyol més ambiciós i impulsat pel gran ambient a les graderies de Cornellà-el Prat, que ha presentat la millor entrada de la temporada.

L'equip espanyolista ha portat la iniciativa i fruit del seu major domini s'ha avançat en el marcador. En el minut 21, Stuani ha resolt un embolic a dins de l'àrea per fer l'1-0. Poc abans d'aquest gol, el Madrid ha perdut per lesió de Varane. El central francès s'ha retirat visiblement coix i és seriós dubte per a la final de Copa per una lesió al menisc.

Gol anul·lat a Héctor Moreno

Amb els blancs fora de combat, l'Espanyol ha tingut dues ocasions clares per fer el segon. En la primera, Diego López ha desviat el xut de Stuani i en la segona, l'àrbitre Iglesias Villanueva ha anul·lat un gol a Héctor Moreno per una inexistent falta sobre Xabi Alonso. El 2-0 no ha acabat de pujar al marcador i això ha permès que, en la represa, el Madrid acabés empatant.

L'entrada de Cristiano Ronaldo ha revitalitzat l'atac madridista i, poc després del seu ingrés a la gespa, Higuaín ha fet de cap l'empat a un. Encara quedava mitja hora perquè el Madrid s'aboqués a l'atac i fes recular un Espanyol que ha començat a patir de valent. Els blancs han premut l'accelerador, però sense crear ocasions clares i, en el tram final, el joc s'ha endurit. Albiol s'ha guanyat l'expulsió per una dura entrada sobre Verdú que només li ha costat la groga i, en canvi, Víctor Sánchez ha acabat expulsat.

Tot i intentar-ho fins a l'últim segon, el Madrid no ha trobat el gol de la victòria i, amb aquest empat, l'Espanyol ha donat un cop de mà a un Barça que ja és campió de Lliga abans de jugar aquest diumenge contra l'Atlètic de Madrid al Vicente Calderón.