Barcelona

PSC i PP critiquen el Tricentenari pels diners que s'hi destinaran i per ser un pas més cap a la transició nacional

La commemoració de la derrota de 1714 comença amb polèmica. Els socialistes no en comparteixen la forma, amb un cost massa elevat, diuen, i un caràcter poc institucional. Els populars, ni la forma ni el fons. Recorden que l'any 1714 els catalans no lluitaven per la independència.

RedaccióActualitzat
Els actes de commemoració dels 300 anys de la derrota del 1714 ja comencen a generar polèmica. Després de la presentació que se n'ha fet aquest dissabte ja han rebut les primeres crítiques. Els socialistes no en comparteixen la forma. Els populars, ni la forma ni el fons.

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha criticat el cost d'aquesta commemoració, a la qual es destinaran un milió d'euros, i ha retret que tingui un caràcter més partidista que institucional.

Pel líder socialista és "evident" que la importància de l'efemèride mereix una celebració, però, en la situació de crisi actual, ha apuntat que hauria de ser més austera. També ha reivindicat que com a acte institucional sigui una celebració per a tothom subratllant que "Catalunya no és només una part, no és només ERC i CiU".

Pel portaveu dels populars catalans, Enric Millo, aquesta commemoració és un pas més que fa evident que "el govern continua embogit cap al joc de rol de la transició nacional". Millo no només veu innecessària la celebració sinó també una despesa no prioritària. El popular ha lamentat que Catalunya sembli ser la única zona europea obsessionada en les guerres del passat quan "ara tenim una gran guerra que és l'atur i la crisi".

A més, ha ressaltat que les coses no són com uns les voles presentar assegurant que l'any 1714 els catalans no lluitaven per la independència sinó defensant una manera d'entendre Espanya, amb catalans i castellans lluitant en els dos bàndols.

Segons el president Artur Mas, Catalunya ho ha d'aprofitar per projectar-se com a subjecte polític i convida a una celebració transversal i que no va contra ningú.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut