Imatge d'arxiu dels jutjats de Sabadell
Imatge d'arxiu dels jutjats de Sabadell
Sabadell

El jutge envia a presó els acusats d'una estafa en una fundació de disminuïts

El jutge ha ordenat presó preventiva sense fiança per a la directora, el president i el responsable del taller de la fundació privada Clavell de Sabadell. Els imputats s'haurien apropiat d'un milió d'euros i haurien defraudat 450.000 euros a la Seguretat Social.

RedaccióActualitzat
Un jutge d'instrucció número 4 de Sabadell ha ordenat presó preventiva i sense fiança per a la directora, el president i el responsable del taller de la fundació privada Clavell, dedicada a persones amb disminució. S'haurien apropiat de més d'un milió d'euros i haurien comès un frau de 450.000 euros a la Seguretat Social. El jutge els imputa els delictes d'estafa agreujada, apropiació indeguda, falsedat documental, administració deslleial contra la Seguretat Social, contra la hisenda pública en la modalitat de frau de subvencions, contra el dret dels treballadors i pertinença a associació il·lícita.

La investigació es va iniciar al gener del 2012, quan la fiscalia de Sabadell va rebre la denúncia de pares i tutors legals de persones tractades per la fundació, que asseguraven que havien estat enganyats. Els denunciants van explicar als Mossos d'Esquadra que els responsables de la fundació els havien convençut per figurar com a avaladors en préstecs demanats per la directora de l'entitat, que després no feia front als pagaments.

Al llarg de la investigació, la policia també ha descobert que la fundació havia manipulat el cens de persones amb discapacitat que ajudava, amb la finalitat de rebre més ajuts econòmics dels que els corresponien.

Anar al contingut