L'alcalde d'Alella, Andreu Francisco (Foto: ACN)
L'alcalde d'Alella, Andreu Francisco (Foto: ACN)
Alella

Alella pagarà l'IRPF dels treballadors municipals a l'Agència Tributària Catalana en comptes de l'espanyola

L'Ajuntament abonarà aquest dijous els 42.000 euros corresponents a l'impost de la renda dels treballadors del consistori a la delegació territorial de l'Agència a Barcelona. L'alcalde del municipi, el republicà Andreu Francisco, considera que és "un acte de sobirania fiscal". És el segon consistori català que pren aquesta mesura, després del de Gallifa.

Catalunya RàdioActualitzat
L'Ajuntament d'Alella ha decidit pagar l'impost de la renda dels treballadors del consistori a l'Agència Tributària Catalana en comptes de l'espanyola. Aquest dijous al migdia, abonarà els 42.000 euros corresponents a l'IRPF a la delegació territorial de l'Agència a Barcelona.

L'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, d'Esquerra Republicana, no creu que estiguin fent insubmissió fiscal, sinó "un acte de sobirania fiscal, però un acte de normalitat" que vol contribuir a fer un pas més dins les aspiracions nacionals de Catalunya. Francisco ha dit a Catalunya Ràdio que espera que "altres ajuntaments i més empreses i autònoms" decideixin fer un gest com aquest.

Alella és el segon consistori català que pren aquesta mesura, després del de Gallifa, el mes de desembre passat.


Anar al contingut