Pequín

Xi Jinping, nou líder de la Xina en ser nomenat secretari general del Partit Comunista

Ha estat nomenat secretari general del Partit Comunista Xinès i número 1 de la nova llista de set membres del Comitè Permanent, el màxim òrgan rector del país. Al març, rellevarà Ju Jintao com a president de la Xina.

Actualitzat
Xi Jinping és el nou home fort de la Xina. Ha estat nomenat secretari general del Partit Comunista de la Xina i número 1 de la nova llista de set membres del Comitè Permanent, el màxim òrgan rector del país. Tot i que no serà fins al març que substituirà Hu Jintao al capdavant de la presidència de la Xina, ja és el nou líder del país. Llavors, la transició de la quarta generació de líders comunistes cap a la cinquena quedarà completada.

Jinping ha assegurat, després del nomenament al Gran Saló del Poble de Pequín, que afronta "grans desafiaments i responsabilitats". El nou home fort de la Xina també ha elogiat "el caràcter i la voluntat del poble xinès durant els seus 5.000 anys d'història" i ha mostrat la seva intenció de tirar endavant les reformes engegades pel gegant asiàtic.

Li Keqiang serà la mà dreta de Jinping. Zhang Dejiang, Yu Zhengsheng, Liu Yunshan, Wang Qishan i Zhang Gaoli són els cinc noms que completen el Comitè Permanent, que té, amb aquesta renovació, un perfil adequat per aprofundir en la reforma econòmica de la Xina.

Aquest canvi de dirigents suposa el començament d'una nova etapa en un dels països més influents del món.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut