Tortosa

L'esfondrament de dos edificis abandonats a Tortosa i Piera obliga a desallotjar una vintena de veïns

Una vintena de veïns d'immobles adjacents als afectats han hagut de ser desallotjats de forma preventiva a conseqüència dels ensorraments. L'abundant pluja de les últimes hores hauria agreujat l'estat dels edificis.

RedaccióActualitzat
Dos edificis deshabitats s'han ensorrat aquest diumenge a Catalunya, un a Tortosa i l'altre a Piera, molt probablement a conseqüència de l'abundant pluja caiguda en les últimes hores.

El primer incident ha passat als volts de les sis de la matinada al carrer Progrés de Tortosa. Part de l'habitatge, situat en un terraplè amb terres poc estables, s'ha enfonsat sense causar danys personals.
L'Ajuntament d'aquesta localitat ha assegurat que ja havia alertat els propietaris del mal estat de l'immoble i se'ls havia requerit que actuessin davant el mal estat que presentava. L'habitatge estava desallotjat des de feia quatre anys, però els seus problemes estructurals no representaven cap perill perquè està envoltat de solars deshabitats. Malgrat tot, l'esfondrament ha generat uns enderrocs que han afectat parcialment una casa habitada. Com a mesura de prevenció, s'han desallotjant els veïns d'aquest habitatge, tretze persones.

A dos quarts de tres de la tarda, a Piera, ha caigut una part del sostre del número 26 del carrer de Sant Sebastià, un edifici abandonat. L'enfonsament ha obligat a desallotjar preventivament la desena de veïns que resideixen als immobles contigus.

Una vegada comprovat que no hi havia cap perill, els desallotjats han pogut tornar a casa al cap de poc més d'una hora.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut