La freda encaixada de Rajoy i Mas a les portes de La Moncloa en la reunió del setembre del 2012.
La freda encaixada de Rajoy i Mas a les portes de La Moncloa en la reunió del setembre del 2012.
Madrid

Ambient fred i seriós en la reunió entre Artur Mas i Mariano Rajoy

El president espanyol ha rebut, amb un mig somriure, el català al palau de La Moncloa. La rebuda, però, ha estat freda i Mariano Rajoy no ha baixat les escales per rebre Artur Mas, com sol ser habitual. La trobada ha durat dues hores.

RedaccióActualitzat
La reunió entre els presidents Artur Mas i Mariano Rajoy ha conclòs a La Moncloa dues hores després del seu inici. Una mica abans del punt de la una del migdia el president de la Generalitat i el president del govern espanyol han donat per finalitzada una trobada clau en què el cap de l'executiu català ha defensat sense èxit el pacte fiscal per a Catalunya.

El president espanyol ha rebut, amb un mig somriure, el català al palau de La Moncloa a un quart d'onze del matí, una rebuda freda en què Mariano Rajoy no ha baixat les escales per rebre Artur Mas, com sol ser habitual. Un cop l'un davant de l'altre, han fet una encaixada de mans a les portes del palau de La Moncloa.

Amb posat seriós i pensatiu, Mas ha dirigit la mirada a la premsa, evitant mirar Rajoy directament i sense somriure en cap moment. Finalment, s'han tornat a donar les mans per a la premsa gràfica abans d'entrar al recinte i tots dos han passat a l'interior mentre Rajoy feia un gest amb el braç cap a l'esquena de Mas per cedir-li l'entrada.




Mentre s'estaven davant les càmeres, i flanquejats per les banderes espanyola i catalana, Mas i Rajoy han parlat de les vacances, de Menorca i el Mediterrani. Així ho han pogut captar els micròfons de les càmeres de televisió que han escoltat l'intercanvi de comentaris sobre l'illa on des de fa anys estiueja el president.

Un cop dins del palau de La Moncloa, els dos dirigents s'han assegut a la sala on han mantingut la trobada a porta tancada.

Aquesta és la segona cita d'Artur Mas amb el president espanyol, després de la que van mantenir l'1 de febrer passat, poc després que el PP arribés al poder en els comicis celebrats el 20-N. Aleshores, les càmeres van poder captar la frase "Visc en un embolic", que va pronunciar el president de l'executiu espanyol quan Mas li va preguntar com estava.





Anar al contingut