Líbia

Mor en un atac al consolat l'ambaixador dels Estats Units a Líbia

L'ambaixador ha mort en l'atac que ha perpertrat un grup d'homes armats per protestar per un vídeo en què suposadament s'ofenia l'islam. També han mort tres nord-americans més que treballaven a l'ambaixada.

RedaccióActualitzat
L'ambaixador dels Estats Units a Líbia ha mort en l'atac que ha perpertrat un grup d'homes armats contra el consolat d'aquest país a Bengasi. El motiu de l'atac, protestar per un vídeo fet als Estats Units en què suposadament s'ofenia l'islam per les seves crítiques a Mahoma, segons ha confirmat el viceministre de l'Interior per l'Orient a Líbia, Wanis al-Sharf.

El responsable de la Seguretat a Bengasi, Fawzi Wani, ha explicat que l'ambaixador ha mort per asfíxia arran de l'incendi que s'ha produït a l'edifici on estava. Juntament amb l'ambaixador, que havia viatjat a Bengasi des de Trípoli, han mort tres nord-americans més que treballaven a l'ambaixada. Dues de les víctimes eren dos marines que eren membres de seguretat i han mort pels trets dels atacants.

Per la seva banda, la secretària d'Estat dels Estats Units, Hillary Clinton, que ha confirmat les morts, ha condemnat enèrgicament l'atac contra el consolat nord-americà. I ha sentenciat: "Els Estats Units deplora qualsevol intent de denigrar les creences religioses d'altres. El nostre compromís amb la tolerància religiosa data dels inicis de la nostra nació".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut