La joieria Tous, al passeig de Gràcia, l'endemà de l'atracament
La joieria Tous, al passeig de Gràcia, l'endemà de l'atracament
Barcelona

Els lladres de la joieria Tous podrien pertànyer a una banda especialitzada en rellotges d'alta gamma

La policia segueix la pista dels assaltants que van entrar dilluns a l'establiment del passeig de Gràcia de Barcelona. Se sospita que pertanyen a una banda especialitzada en rellotges Rolex, molt valorats al mercat negre de fora d'Europa.

TV3Actualitzat
Els Mossos d'Esquadra continuen buscant els atracadors que dilluns van entrar a plena llum del dia a la joieria Tous del passeig de Gràcia de Barcelona i es van endur diversos rellotges Rolex. Un dels clients va resultar ferit d'arma blanca i continua ingressat en estat greu a l'hospital. Un dels assaltants va ser detingut i, segons la policia, portava al damunt gairebé el 70 per cent del botí. Els lladres podrien formar part d'una banda especialitzada en robar rellotges de gamma alta, alguns dels quals poden arribar a costar 30.000 euros.

No és el primer robatori d'aquestes característiques que es produeix a la capital catalana. Fa pocs mesos, una altra distribuïdor de Rolex de Barcelona patia un assalt similar, el tercer atracament només en un any. I és que segons els distribuïdors d'aquests rellotges de luxe, fora d'Europa hi ha un gran mercat negre i això els fa molt atractius per les bandes.

"Són gent professional. No crec que vagin a treure-ho perquè si, ni tampoc entren sense saber què trobaran", afirma Josep Salvat, director de la Joieria Roca, ubicada a l'avinguda Diagonal de Barcelona. "Ja saben el producte que van a buscar perquè segurament ja el deuen tenir venut abans de robar-lo", afegeix.

Cada rellotge d'aquests és únic. Tots tenen un numero de sèrie exclusiu gravat a l'esfera, que en el cas dels models més antics és al lateral. Un codi que identifica el propietari i on s'han comprat. Quan arriba un rellotge a una joieria, l'establiment  està obligat a constatar que no és robat. "Aquesta llista no només la tenim els concessionaris, sinó que està centralitzada en totes les centrals de cada país i controlat tot per la Interpol. Nosaltres, si en trobem algun, que l'hem trobat, hem de requisar aquest rellotge", explica Josep Salvat. Un inventari que ha anat a comprovar el propietari de les joieries Salvador Tous. Es creu que els lladres s'haurien pogut endur una vintena d'aquests rellotges.

Anar al contingut