Barcelona

L'oposició demana a Artur Mas que comparegui al Parlament per donar explicacions pel cas Palau

Tots els partits de l'oposició han reaccionat ràpidament després de conèixer que el jutge instructor del cas del Palau de la Música ha declarat CDC responsable civil a títol lucratiu i li ha imposat una fiança de 3,2 milions d'euros, i han coincidit a demanar la compareixença urgent del president de la Generalitat i màxim responsable de Convergència Democràtica de Catalunya.

RedaccióActualitzat
Unanimitat dels grups de l'oposició a l'hora de dir que no pot passar ni un dia més sense que CDC i el seu màxim responsable, el president de la Generalitat, Artur Mas, doni explicacions sobre aquest cas.

La fiança imposada pel jutge ha portat els diferents líders polítics a qualificar de greu la situació.

El portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha afirmat que "exigim al President de la Generalitat que doni explicacions sobre el desviament de fons procedent del saqueig al Palau de la Música per finançar CDC de forma irregular" i ha afegit que "en un moment crític des del punt de vista social, econòmic i polític, els ciutadans necessiten més que mai confiar en la política i en els seus governants". Collboni ha afegit que "la ciutadania demana una transparència que no hem sabut veure ni en CDC ni en el seu màxim dirigent i President de la Generalitat, Artur Mas".

També el PPC s'ha sumat a aquesta petició. Salvant la presumpció d'innocència, el portaveu parlamentari Enric Millo considera que "la fiança de 3,2 milions d'euros és un fet greu que posa sota sospita al partit que governa a la Generalitat de Catalunya en aquests moments i que per tant requereix, de manera immediata, una compareixença del president de Convergència Democràtica de Catalunya"

ERC, Iniciativa, Ciutadans i SI també volen que Mas comparegui de forma urgent. Els ecosocialistes li han suggerit que demani la paraula en el mateix ple d'avui. Ciutadans vol que demà mateix la Mesa convoqui una junta extraordinària de portaveus per debatre una possible compareixença del president.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut