Madrid

El govern espanyol autoritza a fer rebaixes tot l'any i dóna llibertat horària als comerços de menys de 300 metres

RedaccióActualitzat
El govern espanyol ha enllestit en el Consell de Ministres d'aquest divendres la nova regulació comercial, que s'aprovarà mitjançant un reial decret llei.

Liberalitza el període de rebaixes

Ja no caldrà esperar el 7 de gener o l'1 de juliol per anar de rebaixes. La fórmula actual de dues campanyes anuals d'un màxim de dos mesos desapareixerà i cada establiment podrà fer-les quan cregui més oportú i tants cops l'any com vulgui.

Més hores oberts


El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha detallat la nova regulació comercial i ha explicat que, pel que fa als horaris d'obertura en dies feiners, es passarà de les 72 hores setmanals actuals a 90.

Llibertat horària per a més comerços

Una altra mesura és que s'estableix la plena liberalització horària per als establiments amb una superfície inferior als 300 metres quadrats.

Aquesta mesura ja està recollida en la llei d'horaris comercials actual, si bé les comunitats autònomes podien limitar la llibertat total a les botigues de menys de 150 metres. Ara el govern suprimeix aquesta facultat.

Per a la resta de botigues, s'amplia de 12 a 16 els diumenges i festius de l'any en què poden obrir. En aquest cas, les comunitats autònomes també tenen la potestat de reduir-ne el nombre a 10. Fins ara el mínim autonòmic que es podia establir era de vuit obertures l'any.

Zones turístiques especials

El govern de Rajoy també pretén potenciar les zones de gran afluència turística obligant almenys 14 grans ciutats —amb més de 200.000 habitants— a delimitar un àrea amb llibertat d'obertura comercial. Aquestes localitats han de complir certs requisits, com haver registrat més d'un milió de pernoctacions anuals o una afluència superior a 400.000 passatgers en creuers.

Actualment compleixen aquests requisits Barcelona, Sevilla, Alacant, València, Saragossa, Màlaga, Las Palmas de Gran Canaria, Bilbao, Còrdova, Granada, Cartagena, Madrid, Palma i Santa Cruz de Tenerife, encara que les tres últimes ja tenen zones declarades de gran afluència turística.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut