Una noia ensenya el lema de la protesta "No vull pagar" en un peatge.
Una noia ensenya el lema de la protesta "No vull pagar" en un peatge.
Barcelona

Trànsit tramita 500 expedients de denúncia per impagament de peatges

El Servei Català de Trànsit ha començat a tramitar 500 expedients sancionadors a conductors que s'han negat a pagar els peatges a les autopistes catalanes. Segons fonts d'Interior, les concessionàries d'autopistes que operen a Catalunya els han fet arribar, en les últimes setmanes, unes 6.000 denúncies contra conductors que s'han negat a pagar el peatge, coincidint amb la campanya #jonovullpagar, que anima a saltar-se les barreres per denunciar el que es considera un greuge comparatiu entre Catalunya i la resta d'Espanya pel que fa a les vies de pagament.

Actualitzat
Un cop Trànsit rep les denúncies que han fet els treballadors dels punts de peatge, les analitza una a una i, si compleixen tots els requisits, s'inicia l'expedient sancionador, que pot acabar amb una multa de fins a 100 euros.

De moment, de totes les denúncies rebudes, Trànsit ja ha iniciat l'expedient de 500 casos i ha enviat un requeriment al propietari del vehicle perquè aclareixi qui conduïa el cotxe quan es va saltar la barrera. En rebre aquesta notificació, el propietari del vehicle disposa de vint dies per donar una resposta.

Si finalment s'acaba imposant la multa, de fins a 100 euros, els diners se'ls queda el Servei Català de Trànsit, ja que si les concessionàries volen recuperar l'import del peatge no pagat han de presentar una demanda als tribunals.
Anar al contingut